Güney Kore meclis heyetinden Japon lidere ziyaret


Güney Kore iktidar ve muhalefet partileri milletvekillerinden oluşan bir heyetin, Japonya Başbakanı Shinzo Abe'yi bugün ziyaret ettiği bildirildi.

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye'ye yakınlığıyla bilinen iktidardaki Saenuri Partisi yedi dönem milletvekili Suh Chung-won öncülüğündeki milli meclis heyetinin, bugün Japonya'nın başkenti Tokyo'da Başbakan Abe ile bir araya geldiği açıklandı. Heyete, iktidardaki Saenuri Partisi'nden Kim Tae-hwan, Shim Yoo-joe, Joo Ho -young'un, muhalefetteki Minjoo Partisi'nden ise Kim Sung-gun milletvekillerin katıldığı belirtildi.

Bir gün süren ziyaret sırasında heyetin, Japonya Başbakanı Abe ile Kuzey Kore, geçen ay sonunda çözümlenen 2. Dünya Savaşı zamanı Japon Ordusu tarafından kullanılan Koreli cinsel köleler ve Güney Kore, Japonya ve ABD üçlü ittifakı konularında görüş alışverişinde bulunduğu aktarıldı.

Güney Koreli heyet ile görüşme sırasında Abe, "Hem Japonya hem de Güney Kore'nin ulusal güvenliğine tehlike oluşturan Kuzey Kore'nin nükleer test yapmasına bir daha müsaade edilmeyecektir." diye konuştu. "Japonya, Güney Kore ve ABD arasındaki işbirliği böyle bir durumda daha bir önem kazanıyor." diye sözlerine devam eden Abe, Güney Koreli milletvekillerini, iki ülke arasında köprü rolünü oynamaya çağırdı.

Abe ayrıca, Güney Kore ile Japonya arasındaki uzun yıllar devam eden cinsel köleler sorununun geçen ayın sonunda çözümlendiğini hatırlattı. Japonya başbakanı sorunun kesin ve geri dönülmez şekilde çözüldüğüne dikkat çeken Abe, Park Geun-hye ile telefon görüşmesinde de bunu özellikle vurguladığını da bildirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Güney Kore meclis heyetinden Japon lidere ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER