Hastane inşaatındaki göçükte hayatını kaybeden iki işçi toprağa verildi


Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Morfoloji bölümü binası inşaatında beton atılması sırasında meydana gelen göçüğün altında can veren dört işçiden ikisi toprağa verildi. Hayatını kaybeden işçilerden Mehmet Ali Hisar (43) ve Mehmet Uzunkaş (44), öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi. Kazayla ilgili soruşturmayı yürüten savcılık, İnşaat Mühendisleri Odası'ndan bilirkişi raporu istedi. Raporun ardından, kusur ya da ihmal olup olmadığına göre hareket edileceği bildirildi.

BAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin, Bigadiç yolu üzerinde bulunan Çağış Kampüsü'ndeki kazada altı işçi göçük altında kalmıştı. Fakültenin yanında bulunan üç katlı Morfoloji binası inşaatının ikinci katının betonunun atılması sırasında meydana gelen göçükte, tonlarca ağırlığındaki harç ve demir, aşağıda çalışan işçilerin üzerine düşmüştü. İşçilerden İsmail Abel ve Ali Karaoğlan yaralı olarak kurtulmuştu. Uzunkaş, yaralı olarak kaldırıldığı Atatürk Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Hisar, Ali Akbaş ve Nafıs Yakıcı'nın ise cansız bedenleri, uzun çabalar sonucunda enkaz altından çıkarılmıştı.

Hayatını kaybeden işçilerden ikisi, bugün Balıkesir'de toprağa verildi. Mehmet Ali Hisar'ın cenaze namazı, Altıeylül ilçesi Gazi Osman Paşa Mahallesi'ndeki Gazi Osman Paşa Camisi'nde kılındı. Namaza babası Nezir Hisar, kardeşi Metin Hisar, oğlu Melih Hisar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Acılı baba, cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Ayakta durmakta güçlük çeken eşi Ülkü Hisar ve kızı Sinem Hisar'ı yakınları teskin etti. Daha önce Balya'da madende çalıştığı öğrenilen Mehmet Ali Hisar'ın, baba mesleği olan inşaatta çalışmaya başladığı öğrenildi. Hisar, öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Çınarlıdere Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Diğer işçi, iki çocuk babası Mehmet Uzunkaş ise Karesi ilçesi Maltepe Mahallesi'ndeki Zeytinlitepe Camisi'nden kaldırıldı. Cenazeye, yakınları ve diğer vatandaşlar katıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, cenazeden önce Uzunkaş'ın evine giderek başsağlığı diledi. Eşi Safiye Uzunkaş (40), kızları 13 yaşındaki kızı Elif Uzunkaş ve Ebru Uzunkaş (14) gözyaşlarına boğuldu. Cenaze, Çınarlıdere Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Öte yandan otopsi için dün gece Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderilen diğer iki işçi Nasıf Yakıcı ve Ali Akbaş'ın cenazelerinin yarın toprağa verileceği öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Hastane inşaatındaki göçükte hayatını kaybeden iki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER