HDP Milletvekili Beştaş: Hırsızı yakalamamız yetmiyor


HDP Adana Milletvekili ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Adana'da seçim sürecini değerlendirerek yaşanan ihlallere dikkat çekti. Beştaş, "Aslında hırsızı yakaladık. Hırsızı yakalamamız yetmiyor. Bir de bunu ispatlamamız gerekiyor." dedi.

Birçok ilde kendi ıslak imzalı tutanakları ile YSK verilerinin birbirini tutmadığı durumlar olduğunu ifade eden Meral Danış Beştaş, Adana'da da benzer bir durum olduğunu belirterek, resmi rakamlara göre 153 bin 630 olan HDP oylarının kendilerine gelen tutanaklara göre daha yüksek çıkmasını beklediklerini ifade etti.

Beştaş, HDP Adana Milletvekili Rıdvan Turan gerçekleştirdiği basın toplantısı ile Adana'da seçim sürecini değerlendirerek yaşanan ihlallere dikkat çekti. Hırsızın boş tutanağa imza attırılması sistematiğini kuranlar olduğunu aktaran Beştaş, "Aslında hırsızı yakaladık. Hırsızı yakalamamız yetmiyor. Bir de bunu ispatlamamız gerekiyor." ifadeleri kullandı. Bilgi işlem merkezinin kıyaslamalara devam ettiğini söyleyen Beştaş, "Kıyaslama işleminden sonra itirazlarımızı ileteceğiz. Biz HDP oylarının daha yüksek çıkmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Adana'da 1 milletvekili daha çıkarabilmeleri için AK Parti ile aralarındaki farkın 4 bin 968 olduğunu kaydeden Beştaş, bunun kapatılacak bir fark olduğunu dile getirdi. Türkiye'de ilk defa yaygın ve sistematik bir şekilde boş tutanaklara imzalar attırıldığını ifade eden Beştaş, "Başvurumuz üzerine YSK'nın mesaj göndermesine rağmen buna direnen birçok sandık kurulu başkanı ile karşılaştık." dedi.

GÜVENLİK EKSENLİ BİR SEÇİM OLDU

7 Haziran'dan sonraki süreçten bahseden Beştaş, şunları kaydetti: "AKP devletin tüm imkanlarını kullanarak seçim çalışması yürütürken biz özellikle Ankara katliamından sonra bir çalışanlarımıza saldırılar, müşahitlerimizin gözaltına alınması, Cizre'de oy vermeye giden vatandaşların yollarının kesilmesi gibi bir dizi ihlallerle bu seçim süreci baskı ortamında ve güvenlik eksenli yürütülen bir çalışma oldu." Arzu ettikleri bir netice olmasa da bu koşullarda başarılı olduklarını dile getiren Beştaş, "Artık baraj sorunumuz kalmamıştır." şeklinde konuştu.

ÖLÜMÜ GÖSTERİP SITMAYA RAZI ETTİLER

Seçim sonuçlarını AKP'nin ölümü gösterip sıtmaya razı etme politikası olarak niteleyen HDP Adana Milletvekili Rıdvan Turan, patlayan bombalardan, Ankara katliamı gibi kanlı saldırılarından bu ülkenin tepesinde olanların sorumlu olduğunu ifade etti. HDP olarak seçim sonuçlarını değerlendireceklerini söyleyen Turan, "HDP olarak nerelerde eksiklikler yaptığımızı, nerelerde ne türden hamleler geliştirmemiz gerektiğini daha açık bir şekilde ortaya koyacağız." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber HDP Milletvekili Beştaş: Hırsızı yakalamamız yetmiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER