İngiltere'nin gündemi ve Türkiye'nin gündemi

Dünyanın en büyük ekonomilerinden ve demokrasinin beşiği sayılan İngiltere'nin gündemini 'James Bond' işgal etti.

İngiltere'nin gündemi ve Türkiye'nin gündemi

İngilizlerin meşhur filmi 'Bond! James Bond'u bilmeyenimiz yoktur herhalde. O kadar ki bugünlerde İngiltere'nin gündemine oturmuş vaziyette. Aslında çok önemli bir tartışma değil ama yine de basın üzerinden tartışılıyor.

'İNGİLİZ İNGİLİZ'İ OLMALI'

Eski '007 James Bond' oyuncularından 87 yaşındaki Sir Roger Moore adı sık sık yeni Bond olarak geçen Idris Alba'ya karşı çıktı. 'Alba'nın bu karakteri canlandıramayacağını çünkü ünlü aktörün İngiliz İngiliz'i olmadığını' söyledi. Bir kaç yıl önce Amerikalı ünlü siyahi oyuncu 'Cuba Gooding Jr.'ın mükemmel bir Bond olacağını' söylediğinde 'bunun tamamen bir şaka' olduğunu söyleyen Sir Roger: James Bond'un daha önce İskoç, Galler ve İrlanda asıllı oyuncular tarafından canlandırılmış olmasına rağmen aslında İngiliz İngiliz'i olması gerektiğini' savundu. 'Her şeye rağmen ilginç bir fikir fakat gerçekçi değil' dedi.

İNGİLTERE'DE 'JAMES BOND' BİZDE 'SARAY'

Ekonomik ve demokratik geçmişi bir hayli güçlü bir ülkenin gündemini böyle basit bir konunun meşgul etmesi hemen akla Türkiye'nin son yıllarda tartıştığı hukuk, demokrasi, özgürlükler, saray ve darbe gibi meseleleri akla getirdi.
Gelişmiş bir ülke ve gelişmekte olan bir ülke arasındaki en büyük farklardan birisinin bu olması ülkemiz adına ne acı bir durum.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber İngiltere'nin gündemi ve Türkiye'nin gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER