İSO Başkanı Pehlivan: Türkiye ile Rusya itidalli davranmalı


İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye ve Rusya'nın diyalogunun artması temennisinde bulundu. Bahçıvan, Rus uçağının vurulması ve ardından gelen açıklamaların kaygı uyandırdığını vurguladı ve "Bu gibi olaylara karşı itidal içinde davranmak Türkiye ile Rusya'nın yararınadır." dedi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi'nin aylık olağan toplantısı yapıldı. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, açılış konuşmasında Türkiye ile Rusya arasındaki gerilime değindi ve aralarındaki kuvvetli siyasi ve ekonomik bağın iki ülkenin lehine olduğunu belirtti.

Terör olaylarına da değinen Bahçıvan, terör eylemlerine ve örgütlerine karşı dünyanın dayanışma halinde olmasını talep etti. İSO Başkanı, terör, nefret ve radikal eğilimlerinin galip gelemeyeceğini anlattı. Konuşmasında iç siyasi konulara da temas eden İSO Başkanı Bahçıvan, şunları söyledi:

"Malum seçimler büyük katılımla ve olgunlukla tamamlandı. Seçmenimiz ekonomimiz adına önemli olan istikrarlı ve tek partili bir iktidarı talep etti. Bu tablo epeydir duraksayan ekonominin yeniden ana konu haline gelmesi ve yapılması gereken reformlar adına önemli bir imkân sundu. Yeni hükümetimizin başında bulunan Sayın Ahmet Davutoğlu ile bakanlarımızı tebrik ediyor, onlara başarılar diliyoruz. Hükumetimizden taleplerimiz önemli. Malum daha evvel ilan edilen 10 Kalkınma Programı'na uyumlu olan Orta Vadeli Program (OVP) ve Sanayi Stratejisi ile bin 300 eylemli reformların çerçeveleri ve uygulamaya yönelik eylem başlıkları belirlendi. İSO olarak temennimiz bu belgelerde konulan hedefleri yakalamak için eylem planlarının altının daha net doldurulması, bir an evvel uygulamaya geçilmesi, adımların şeffaflık içinde atılması ve uygulamada ekonomi dünyasının katkısının mümkün kılınmasıdır."

Kendilerinin de İstanbul Sanayi Strateji Belgesini 2015 Şubat ayında paylaştıklarını ifade eden Erdal Bahçıvan, şöyle devam etti:

"İSO olarak Türkiye Sanayi Stratejisi'nde yer alan eylemlerin hayata geçirilmesi adına gerekeni yapmaya açığız. Reform paketleri ve Türkiye Sanayi Strateji Belgesi, biz sanayiciler için rehberdir. Yeni hükumete yönelik talep ve önerilerimizi ortaya koyacak faaliyetimiz, bu iki belgeyi temel alıyor. Bu çalışmamızı hükumetimiz ile İSO tarafında güçlü bağa dayanan diyalogun miladı olarak görüyoruz. Yaptığımız çalışmayı, medya kanalı ile yeni hükumetle paylaşmak yerine doğrudan sunmayı planlıyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber İSO Başkanı Pehlivan: Türkiye ile Rusya itidalli davranmalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER