İstanbul'da Kudüs'e destek konferansı


Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ile Uluslararası Öğrenci Ve Gençlik Hareketleri'nin birlikte organize ettiği 'Kudüs'ü Birlikte Özgürleştireceğiz' temalı Kudüs ve Filistin Destek Birliği Konferansı İstanbul'da başladı. Konferansa katılan konuşmacılar Filistin'in ve Filistinlilerin özgürleştirilmesi, İsrail'in Filistin topraklarından çekilmesi gerektiğini vurguladı.

İstanbul Bayrampaşa'da Titanic Otel'de gerçekleştirilen konferansa Filistin'in bağımsızlığına kavuşmasını isteyen Türk ve Filistinli siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Katılımcılar arasında Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, AGD Genel Başkanı Salih Turhan ve birçok önemli isim yer aldı. Filistin eski Başbakanı İsmail Haniye ve İslami Direniş Hareketi'nin siyasi lideri Halit Meşal gönderdikleri görüntülü mesajla katılımcılara seslendi.

'KUDÜS'ÜN HÂKİMİYETİ SADECE MÜSLÜMANLARIN HAKKIDIR'

Konferansta öğrenci ve gençlere seslenen AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Müslümanlar olarak İsrail'in 1967 öncesi sınırlarına çekilmesini talep etmediklerini söyledi. Turhan, sözlerine şöyle devam etti: "1948'den, 1947'den önceki topraklardan da bahsetmiyoruz. Birinci dünya savaşı öncesi Filistin İslam toprağı idi. İnşallah yakın bir gelecekte de Filistin yeniden özgürleşecek ve İslam toprağı inşallah olacaktır. Dünya'da adaletin ve barışın yolu Kudüs'ün ve Filistin'in Müslümanların kontrolünde olmasından geçer. Yeryüzünde Yahudi olsun Hristiyan olsun Müslüman olsun elbette her insanın yaşama hakkı vardır. Ancak bir peygamberler şehri olan Kudüs'ün hâkimiyeti ve yönetimi sadece ve sadece Müslümanların hakkıdır. Kudüs bir İslam şehridir ve mutlaka sahiplerine iade edilecektir."

'İSLAM BİRLİĞİNİ KURMAK MECBURİYETİNDEYİZ'

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak konuşmasında, Filistin'in işgalinin sona ermesinin tek yolunun İslam birliğinden geçtiğini ifade etti. İsrail'i İslam dünyasının kalbine saplanmış bir hançer olarak niteleyen Kamalak, Sultan 2. Abdülhamid'in toprak İsraillilere toprak satışına karşı çıktığını hatırlattı.

Kamalak konuşmasında, "Mezheplerimiz ne olursa olsun Rabbimiz bir, kitabımız bir, peygamberimiz bir, kıblemiz birdir. O halde ey ehli kıble sahipleri bir olunuz. Bunun için öncelikle İslam birliğini kurmak mecburiyetindeyiz. Eğer Kudüs'ün kurtulmasını istiyorsak, Filistin'in işgalden çıkmasını istiyorsak öncelikle bir araya gelmek mecburiyetindeyiz. Bir olmamız lazım, İslam birliğini kurmamız lazımdır." İfadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber İstanbul'da Kudüs'e destek konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER