İstanbul'un aşçıları gastronomi yarışmasına damga vurdu


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bünyesinde oryantasyon eğitim verilen aşçılar, uluslararası bir yarışmada 10 altın madalya kazanarak önemli bir başarı sergiledi. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki sosyal tesis ve lojistik destek merkezlerinde eğitim verilen aşçıların yemekleri, vatandaşlardan da tam not almayı başardı.

İBB, istihdam ve nitelikli personel yetiştirme ilkesiyle Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı mesleki eğitim merkezindeki öğrencilere mesleki beceri kazandırmak için önemli bir adım attı. Öğrenciler, belediye bünyesindeki tesislerde eğitime alınarak mesleğin incelikleri, lezzet ve diğer konularda uzmanlar tarafından yetiştirildi.

Bu yıl, çırakların da alındığı Türkiye'nin en prestijli gastronomi yarışmasında aşçılar toplamda 10 altın, 15 gümüş ve 5 bronz madalya kazanarak 14. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'ne damgasını vurdu. Sosyal tesisler standında sergilenen yemekler aynı zamanda ziyaretçilerden de tam not aldı.

Fuar süresince Osmanlı şerbeti, salep ve simit gibi Türk kültürüne özgü geleneksel tatları da katılımcılarla buluşturan İBB Sosyal Tesisler standı, yerli ziyaretçilere nostalji yaşatırken yabancı ziyaretçilere ise alışık olmadıkları lezzetleri sundu. Salep ve Osmanlı şerbetlerini ilk kez tadan pek çok yabancı katılımcı tarif istemeyi de ihmal etmedi

14. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'nin son gününün Sevgililer Günü'ne denk gelmesi dolayısı ile İBB Sosyal Tesisler standında bu güne özel olarak kalp kurabiyeler, karanfiller ve kırmızı güller dağıtıldı. Özellikle standın bayan ziyaretçileri yapılan jestin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ederek, bu özel gün için hazırlık yapan Sosyal Tesisler yetkililerine teşekkür etti.




CİHAN
<< Önceki Haber İstanbul'un aşçıları gastronomi yarışmasına damga vurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER