İTÜ'den 'yeşil alan' açıklaması


İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), yeşil alana kafeterya yapılacağı iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Kafeterya olması öngörülen alanın da yeşil alan olarak yeniden düzenlenmesine karar verilmiştir." denildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Kampüsü'nde yer alan yeşil alana peyzaj çalışması ve kafeterya yapılmasına yönelik proje sebebiyle öğrenciler ile üniversite yönetimi karşı karşıya gelmişti. Öğrencilerin Maçka Kampüsü'nde çadır kurarak nöbet tutmaya başlaması üzerine üniversite, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan izin alıncaya kadar çalışmaların durdurulduğunu açıklamıştı.

Üniversitenin resmi internet sitesinde yer alan proje bilgilerine göre 'Yeşil Kampüs' çalışmaları kapsamında Maçka Kampüsü'ndeki bin 415 metrekarelik yeşil alana 90 metrekare büyüklüğünde herkesin kullanımına açık kafeterya, amfi ve yürüyüş yolları tasarlandığı duyurulmuştu.

Tartışmaların devam etmesi üzerine İTÜ'den "Kafeterya olması öngörülen alanın da, yeşil alan olarak yeniden düzenlenmesine karar verilmiştir" şeklinde açıklama geldi. Öte yandan, proje detayları arasında yer alan amfiye yönelik düzenlemeler de yeni açıklamada yer almadı. Projenin, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile ilgili izin süreci tamamlandıktan sonra devam edeceği hatırlatıldı.

Açıklamaya göre, hazırlanan yeni projede bin 415 metrekare olan yeşil alanının içerisindeki yürüyüş yolları granit parke zeminler olarak düzenlenecek. Kafeteryaya yönelik bir çalışma ve amfi ibarelerinin yer almadığı yeni düzenlemede ağaçlar altında oturma, dinlenme, okuma, yeme-içme ve sohbet amacıyla kullanılacak toprak üstü ahşap masalar yer alacak. Yeni proje ile mevcut ağaçlar korunacak ve mevcut alana yaklaşık 200 metrekare yeni yeşil alan daha kazandırılacak.
CİHAN
<< Önceki Haber İTÜ'den 'yeşil alan' açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER