İzmir'deki DAEŞ operasyonunda 8 kişi tutuklandı


İzmir'de terör örgütü DAEŞ'e yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 15 kişiden 8'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 7 kişi ise serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz hafta terör örgütü DAEŞ'e yönelik uzun süreli bir soruşturma yürütmüştü. Soruşturma sonucu 1 Nisan'da İzmir ve İstanbul'da eşzamanlı operasyon düzenleyen polis, 1'i kadın 15 kişiyi gözaltına almıştı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 4 adet av tüfeği ile terör örgütü DAEŞ'e ait örgütsel dökümanlar ele geçirilmişti.

8 KİŞİ TUTUKLANDI

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen şüpheliler, 4 günlük gözaltı süresince sorgulandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 15 zanlı, adliyeye sevk edildi. Mahkemede hakim karşısına çıkan 15 kişiden 8'i tutuklandı, 7 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu arada gözaltına alınan kişilerin, DAEŞ terör örgütü adına faaliyet yürüttükleri, Suriye'ye geçerek terör örgütü adına çatışmalara katıldıkları, Suriye'ye eleman gönderdikleri iddia edilmişti. Ayrıca yakalanan şüphelilerin, 2015 yılı içinde Adana ve Mersin HDP il başkanlıklarına yönelik bombaeylem yapan ve canlı bomba olma ihtimaline karşı aranan S.Y.'yi eğiterek çatışma bölgelerine gönderen kişiler oldukları da ileri sürülmüştü. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'deki DAEŞ operasyonunda 8 kişi tutuklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER