Jandarmadan kaçak sigara operasyonu

Jandarmadan kaçak sigara operasyonu

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin kaçak sigara şebekesine yönelik yaptığı iki ayrı operasyonda 111 bin 498 paket sigara ile 75 kilogram tütün ele geçirildi.

Jandarma, Van'dan İstanbul'a yüklü miktarda kaçak sigara sokulacağı bilgisi üzerine harekete geçti. Fiziki takip neticesinde kaçak sigaraların kargo şirketine ait kapalı kasa bir kamyonet ile Esenyurt kargo aktarım merkezinden Küçükçekmece Cennet Mahallesi'ndeki bir kargo şubesine götürüleceğini tespit etti.

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan arama ve el koyma kararına istinaden, 21 Eylül 2015 günü belirtilen kapalı kasa operasyon düzenlendi. Sandık, çamaşır makinesi, hoparlör, termosifon, bulaşık makinesi gibi cihazların içerisine gizlenmiş vaziyette 38 bin 870 paket bandrolsüz sigara ve 75 kilogram yasa dışı yollarla yurt dışından getirildiği değerlendirilen tütün ele geçirildi.

Ayrıca yapılan istihbarı çalışmalar sonucunda Çatalca Muratbey Mahallesi'nde gerçekleştirilen diğer bir operasyonda da saman balyası yüklü bir tır içerisine demir profiller kullanılarak gizlenmiş vaziyette 72 bin 628 paket kaçak sigara ele geçirildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Jandarmadan kaçak sigara operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER