Kabe'de vinç devrildi: 52 ölü, 30 yaralı


Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde aşırı yağış su baskınlarına neden oldu. Kabe'de tavaf alanı kenarında bulunan genişletme çalışmalarında kullanılan bir vinç, yıldırım düşmesi sonucu devrildi. Kazada 52 kişi öldü, 30'a yakın kişi ise yaralandı. Kazada ölen ve yaralananlar arasında Türk hacıların da olduğu belirtildi.

Kum fırtınasıyla başlayan yağmurun aniden bastırmasıyla Mekke'nin cadde ve sokaklarında küçük çaplı su baskınları meydana geldi. Şehir trafiğinde de aksamalar yaşandı. Kabe'de tavaf alanı kenarında bulunan vincin yıldırım düşmesi sonucu devrildiği, olay yerinde çok sayıda yaralı olduğu belirtildi. Devrilen vincin, Kral'ın sarayının olduğu kısımdaki vinç olduğu öğrenildi. Tonlarca ağırlığındaki vincin beton blokları yıktığı ifade edildi. Suudi Arabistan Sivil Savunması'ndan yapılan açıklamaya göre kazada 52 kişi hayatını kaybetti, 30'a yakın kişi ise yaralandı.

Kaza sonucu 62 yaşında Trabzonlu erkek hacı adayının hayatını kaybettiği, yaralanan eşinin ise hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.

Hac dönemi olduğu için yüzbinlerce Müslüman, Hac görevini yerine getirmek için Mekke'de bulunuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Kabe'de vinç devrildi: 52 ölü, 30 yaralı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER