CHP'li Ağbaba Osman Gökçek'e, 'Sen trol çocuğusun' dedi

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Roma gezisi tartışması yaşandı.

SHABER3.COM

Veli Ağbaba, AKP'lilerin tasarruf adı altında uçakla seyahat ettiklerini söyledi. AKP'li Osman Gökçek, "İmamoğlu Roma’ya uçakla gitti" diyerek sataştı, bunun üzerine Ağbaba, "Bak, karşımda bir trol çocuğu var, bir trol çocuğuyla muhatap olmuyorum ben" dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba fahiş fiyatlar ve stokçuluğa ilişkin cezaları içeren kanun teklifinin 6. maddesinde söz alarak fahiş fiyatlara ilişkin iktidara yüklendi.

Ağbaba, "Fiyat artışlarının sebebi ne? Kime sorarsan sor enflasyon... Enflasyonun sebebi, tek adam yönetimi. Ülkeyi yöneten hükümet hiç uzağa gitmeyin. Neydi teori, faiz sebep enflasyon netice diyen kişi. Eğer birine ceza verecekseniz, eğer birini kapatacaksınız sarayı kapatın. O büyük ekonomisti bir susturun her şey değişir. Geçtiğimiz yıllarda 2018 seçim kampanyasını hatırlayın, sebze fiyatları arttı, suçlu kim? o hıyar var ya, suçlu o. Arkadaşlar başka bir düşman daha vardı, ülkenin bekasına kasteden kimdi, kuru soğan. Ne yaptınız soğan depolarını bastınız. Artık yeter, şatafattan ve israftan vazgeçin, bu milletin aklıyla dalga geçmeyin. Şimdi, bakanlar çıkmış, bakanlar illerde minibüsle geziyorlar. Geçen Malatya’ya gitmiş bakanın birisi, Malatya’ya nasıl gitmiş? Özel uçakla, özel uçakla" diye konuştu.

AKP Ankara Miletvekili Osman Gökçek'in, Ağbaba'nın sözlerine sataşmasıyla iki milletvekili arasında şu diyalog yaşandı:

"Osman Gökçek: – İmamoğlu da uçakla gitti.

Veli Ağbaba: – Sen sus. Bak, karşımda bir trollün oğlu var.

Osman Gökçek: – İmamoğlu Roma’ya uçakla gitti.

Veli Ağbaba: – Bak, karşımda bir troll çocuğu var, bir troll çocuğuyla muhatap olmuyorum ben.

Osman Gökçek: – İmamoğlu da Roma’ya gitti.

Veli Ağbaba: – Bak, trollük yapma, trollük yapma yavrum, trollük yapma.

Osman Gökçek – İçtiğiniz şarapların parasını İstanbul’a nasıl ödettiğinizi anlat.

Veli Ağbaba – Ergen trolü, trollük yapma. İsraf sizin ahlakınız olmuş. Tedbir ne, fakir fukara... Yolsuzluğu hırsızlığı şatafatı bırakın, bu ülke bir günde düzelir.

Osman Gökçek: Uçağın parasını İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden ödediniz."

AKP'li Osman Gökçek Ekrem İmamoğlu'nun gazetecilerle birlikte yaptığı Roma gezisine ilişkin, "Tabii, bir Roma gezisi oldu. Sayın Ekrem İmamoğlu gazetecileri götürdü; bu götürdüğü uçağın parasını İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden ödediniz. Daha sonra 'Orada gazetecilere yemek verdik' dediniz, şaraplar açtınız, şarabın parasını İstanbullulara ödettiniz; şimdi, geldiniz, bize tasarruftan bahsediyorsunuz" dedi.

CHP'Lİ EMİR: TÜRK HAVA YOLLARI'NIN CHARTER SEFERİYLE GİDİLDİ

Gökçek'in sözlerine ilişkin konuşan CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ise şunları söyledi:

"Şimdi böyle sanki cevap verecekmiş gibi gelip oraya buraya saldırınca haklı olamıyorsunuz. Biz sabaha kadar anlatırız, sorunumuz yok. Bakın, Ekrem İmamoğlu Roma’ya gitti. Roma’ya giderken öyle sizin gibi tek tek yandaş gazetecileri seçmedi. 37 gazeteci seçti. Onların hiçbirisinin yandaşlık aidiyeti yok hiçbir yere ve çok daha önemlisi özel uçakla gidilmedi, Türk Hava Yollarının Charter seferiyle gidildi, bütün biletler ekonomi alındı. Peki, niye gidildi oraya? Bakın, orada Avrupa oyunlarının EOC’yle anlaşması imzalandı. Bunlardan övünün, övünün, mutlu olun. Bu, 2036'da Olimpiyat Oyunlarının İstanbul'da yapılması için bir hamle oldu, bunlar çok kıymetli. İstanbul'u bir dünya başkenti yapmaya çalışıyor, İstanbul’u kültürün, sporun başkenti yapmaya çalışıyor. Benden korkuyorsunuz değil mi haksızlığınız ortaya çıkacak diye. Bir gece kaldılar, bir akşam yemeği yediler. Nerede yediler biliyor musunuz? Olimpiyat Komitesi yemek verdi, onu yediler, haberiniz var mı? Yani orada bir masraf yok, orada çok önemli tarihî bir hizmet var; tarihi herkes duysun diye, tüm dünya görsün diye, tüm dünyanın gözü önünde Avrupa oyunları İstanbul’da oynansın diye yapıldı bu. Bu bir başarıdır, bununla övünün becerebiliyorsanız.

OSMAN GÖKÇEK: KAMUDAN EN AZ REKLAMI ALARAK BEYAZ TV'Yİ BU HALE GETİRDİM

Ağbaba, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, "Beyaz TV’yi hangi parayla" aldığını sordu. Osman Gökçek ise, "Bütün ticari sicil gazetelerine bakabilirsiniz, Beyaz TV benim değil, bunu anlamakta zorlanıyorsunuz. Ben kamudan en az reklamı alarak bugün Beyaz TV'yi bu hale getirdim. Bir kere, bundan dolayı, profesyonel yaşantımda bir anlamda bir başarı elde ettim" cevabını verdi.
<< Önceki Haber CHP'li Ağbaba Osman Gökçek'e, 'Sen trol çocuğusun' dedi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER