Kadına şiddet konusunda farkındalık oluşturuyor


Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi tarafından yapılan eğitim ve seminer çalışmalarıyla kadına şiddet konusunda tüm bireylerin bu yönde farkındalık kazanması amaçlanıyor. Kadın Danışma Merkezi tarafından psikolojik, hukuksal ve sosyal danışmanlık desteğinin yanı sıra çeşitli kurum, kuruluşlar ile kadın gruplarına yönelik eğitim seminerleri veriliyor.

2014 yılında Nevşehir Belediyesi tarafından hizmete kazandırılan Kadın Danışma Merkezi'nce verilen eğitim seminerlerinde, çocuk istismarı başta olmak üzere çocuğa kötü davranışların bilerek veya bilmeyerek de olsa çocuğun ihmal ve istismarına neden olduğu örneklerle anlatılıyor.
Seminer süresi içinde; bu kapsamda koruyucu ve önleyici çalışmaların neler olduğu, sürecin çocuklara ve ergenlere nasıl anlatılması gerektiği konusunda bilgiler aktarılıyor.

Kadın Danışma Merkezi olarak verilen eğitimler ve seminerler ile kadın, erkek tüm bireylerin farkındalık kazanması ve sağlıklı kişilik gelişimi desteklenerek, toplum sağlığına önemli katkılar sağlanması hedefleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber Kadına şiddet konusunda farkındalık oluşturuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER