Katolik Konseyi: IŞİD'e karşı İslami cemaatlerle omuz omuza olmalıyız


Alman Katolik Merkez Konseyi (ZdK) Başkanı Thomas Sternberg herkesi İslami cemaatlerle omuz omuza vererek, İslam'ın terör ve katliam ile anılmasına karşı mücadele etmeye davet etti.

Hıristiyan Demokrat Parti'nin (CDU) Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Münster Milletvekili de olan Sternberg, "İnsanlar karşılıklı olarak birbirini tanımaları halinde daha rahat birliktelikler oluşturabilirler. Bundan dolayı da İslami cemaatlerle dayanışma içinde olunması gerekiyor." dedi.

Westfälische Zeitung'un haberine göre ZdK Başkanı IŞİD adı altında yapılanların İslam olmadığını fakat buna rağmen teröristlerin bunu kullandıklarını ve bu istikamette propaganda yaptıklarını vurguladı. Sternberg şöyle devam etti: "Ama konudan habersiz insanların bu propagandanın İslam'ın özü ile alakasının olmadığını ayıramamalarına da şaşırmamak lazım."

CDU'lu politikacı, "Ben, birilerinin Allah adına cinayet işlemesinden ve savaş çıkarmasından korkuyorum." dedi. 63 yaşındaki siyasetçi bu konuda İslami cemaatlerin iyi çalıştıklarını fakat kendisinin uluslararası arenada da bir şeyler yapılması gerektiğine inandığını işaret etti ve "Bazıları Selman Rüşdi'ye uluslararası bir fetva verilebiliyorsa aynı şekilde bu katil IŞİD taraftarlarına da verilebilmelidir." diyerek beklentilerini dile getirdi.

DİN DERSİ İSLAM'IN KÖTÜYE KULLANILMASININ ÖNÜNE GEÇER

ZdK Başkanı, IŞİD ile mücadelede İslam Din Dersi'nin önemine de vurgu yaptı. Sternberg bu dersin okullarda yerleşmesi ile birlikte İslam'ın kötüye kullanılmasının sınırlandırılmış olacağının altını çizdi. Bu şekilde nefret söylemcilerinin elinden önemli bir kozun alınmış olacağına işaret etti.

Ayrıca İslami cemaatlerin Selefilerin içlerine sızmasına müsaade ettiklerini varsaymanın büyük yanlış olacağına dikkat çekti. Almanya'ya gelen mültecilerin daha çok Arap asıllı olduklarını dile getiren Başkan, Almanya'daki İslam'ın değişim göstereceğini öngördüğünü söyledi. Bu zamana kadarki Müslümanların daha çok Türkiye kökenli ve Hanefi mezhebi mensupları olduklarını belirten Sternberg, fakat yeni gelenlerle beraber bu çoğunluğun Arap kökenlilere geçeceğini dillendirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Katolik Konseyi: IŞİD'e karşı İslami cemaatlerle omuz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER