Kaynak Holding’den BDDK’ya ihtarname

BDDK’nın skandal Bank Asya uygulamalarına karşı ortakların hukuk mücadelesi sürüyor.

Kaynak Holding’den BDDK’ya ihtarname

Kaynak Holding, Sürat Basım ve Forum İnşaat AŞ hisselerine hukuksuz müdahalesi belge ile tescillenen BDDK’ya ihtarname verdi. İhtarnamede BDDK Hukuk İşleri Daire Başkanlığı’na ait Mayıs 2008 tarihli belgede yüzde 10’un altındaki hisse devirlerinin izne tabi olmadığının açıkça ifade edildiği
Bank Asya yönetimini işgal eden BDDK’nın, Kaynak Holding hisselerine müdahalesindeki hukuksuzluk 2008’de verdiği bir kararın ortaya çıkmasıyla tescillenmişti. Belgenin ortaya çıkmasının ardından Kaynak Holding, BDDK’ya ihtarname gönderdi. İhtarnamede BDDK Hukuk İşleri Daire Başkanlığı’na ait Mayıs 2008 tarihli belgede yüzde 10’un altındaki hisse devirlerinin izne tabi olmadığının açıkça ifade edildiği belirtildi. Bu belgenin Kaynak Holding bünyesindeki Forum İnşaat ve Sürat Basım’a ait Bank Asya A grubu hisselerinin temettü dışındaki ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanılması kararının hukuka açıkça aykırı olduğunu ortaya koyduğu belirtildi. İhtarnamede BDDK’nın suç teşkil eden hukuksuz uygulamalara derhal son vermesi istendi.

Sürat Basım ve Forum İnşaat’ın avukatı Fatih Çelik tarafından önceki gün çekilen ihtarnamede muhatap olarak BDDK Başkan Vekili Mutalip Ünal, kurul üyeleri ve BDDK başkan yardımcılarının isimleri tek tek yer aldı. BDDK 26 Şubat 2015’te, Kaynak Holding’in kontrol gücüne sahip olduğu Sürat Basım Yayın ile Forum İnşaat’a ait yüzde 7.61’lik Bank Asya A grubu hissesinin temettü dışındaki ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanılmasına karar vermişti. Üst Kurul buna gerekçe olarak, söz konusu iki şirkette kontrolü elinde bulunduran Kaynak Holding’in hisselerinin tümünün Hollanda’da mukim bir özel limited şirket olarak 16 Ocak 2015’te kurulan INL Partners B.V.’ye ‘izin almaksızın’ devretmesini göstermişti.Bu bağlamda 24 Mart’ta Kaynak Holding’in Yönetim Kurulu kararıyla 16.1.2015’te kurulan INL Partners B.V. şirketinin tasfiye edilmesi suretiyle Kaynak Holding AŞ hisselerinin önceki hissedarlarına iadesine karar verildiği belirtildi. Kaynak Holding’in hisselerinin INL Partners B.V’ye devri işleminin sonlandırıldığının BDDK’ya da iletildiği ifade edildi.BDDK’ya gönderilen ihtarnamede şu ifadelere yer verildi: “ Bu kararla Bank Asya’daki hisse oranları yüzde 10’un altında olması sebebiyle kuruldan izne tabi olmadığının açıkça bizzat kurumunuzdan sadır olan belge ile haklılığımız bir kez daha ortaya çıkmış ve müvekkillerin mülkiyet hakkının nasıl gasp edildiğini gözler önüne sermiştir. Hal böyle iken kurumunuzca verilen temettü dışındaki ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanılması kararının derhal iptal edilmesini, aksi halde iş bu hukuksuz karara imza atanlar hakkında suç teşkil eden bu eylem ve işlemleriniz hakkında gerek ulusal gerekse uluslararası her türlü yasal hakkımızı gerekirse uluslararası yargı mercileri önünde de sonuna kadar kullanacağımızı bildiririz.”
<< Önceki Haber Kaynak Holding’den BDDK’ya ihtarname Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER