'Kazak Eli Klasikleri' konserinde Dombracılar şov yaptı


Kazakistan'da yaşayan halkların dans figürlerinin sahnelendiği 'Kazak Eli Klasikleri' konseri Ankara'da büyük ilgiyle izlendi.

Bağımsızlık Günü kutlaması kapsamında Kazakistan Büyükelçisi Prof. Dr. Canseyit Tüymebayev'in ev sahipliğinde ATO Congresium'da gerçekleştirilen konseri; büyükelçiler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş ücretsiz olarak izledi.

İlk olarak İstanbul'da sahne alan Kazak Milli Sanat Üniversitesi'nden gelen 180 kişilik sanatçı topluluğu, Başkent'te ülkelerinde yaşayan halkların folklor örneklerini sergiledi. Renkli kostümleri ve danslarıyla dikkat çeken 'Kazak Eli Klasikleri' konserinde; Şabıt Dombracılar Cemiyeti'nden 14 kişilik Dombracılar topluluğunun enstrümanları ve dünyada az sayıdaki 'Stradivari' kemanı ile sahne alan keman virtüözü assolist Ayman Musahocayeva'nın performansı özellikle dikkat çekti.

Konser boyunca Kazak müziğinin klasikleri danslar eşliğinde seyircilere sunuldu. Kazakistan Büyükelçisi Tüymebayev konser sonunda sanatçılara çiçek takdim edip, katılımcılara teşekkür konuşması yaptı.

CİHAN
<< Önceki Haber 'Kazak Eli Klasikleri' konserinde Dombracılar şov yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER