Kendi işlerinin patronu olacaklar


İşsizliğe çözüm üretmek ve şehrin ekonomisine doğrudan katkı sağlamak için KOSGEB ile işbirliği yapan İzmir'in Karşıyaka Belediyesi, "Uygulamalı Girişimcilik" projesinin bu yılki son etabını başlattı. Eğitimi başarıyla tamamlayan girişimciler, 30 bin lira hibe ve iki yıl sonra ödenmek üzere 70 bin lira kredi desteği alabilecek.

HEM EĞİTİM HEM HİBE

Karşıyaka Belediyesi ile KOSGEB tarafından, kendi işini kurmak isteyenlere destek olmak amacıyla hayata geçirilen projenin dördüncü ve son etabı başladı. Başvuran 187 kişi arasından, test sınavı ve mülakatı geçen 30 kişi, girişimcilik eğitimi almaya hak kazandı. 10 gün sürecek eğitim sonunda başarılı olanlara sertifika verilecek. Kendi işini kuran girişimciler, 30 bin lira hibe ve iki yıl sonra geri ödenmek üzere, masrafsız ve faizsiz 70 bin lira kredi alma imkanına kavuşacak.

İlk üç etabı mart, haziran ve eylül aylarında uygulanan, her etapta 30 kişinin katıldığı proje sonunda, toplam 120 Karşıyakalıya girişimcilik sertifikası verilmiş olacak. Hem istihdama hem de şehrin ekonomisinin gelişmesine katkı sağlayan proje, 2016 yılında da devam edecek. Yine üç ayda bir, dört etap halinde uygulanacak projeyle onlarca girişimcinin daha önü açılacak.

İstihdama ve şehir ekonomisine katkı yapmak için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Maalesef ülkemizde işsizlik her geçen gün artıyor. Bu büyük sorunun çözümüne katkı koyabilmek adına istihdama yönelik projelere öncelik veriyoruz. Kendi işini kurmak isteyen ancak finansal desteğe ve yol gösterilmeye ihtiyacı olan vatandaşlarımızı desteklemek çok önemli. Bu nedenle büyük ilgi gören projemizi, gelecek yıl da devam ettireceğiz. Tüm girişimcilerimize ve girişimci adaylarımıza başarılar, bol kazançlar diliyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Kendi işlerinin patronu olacaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER