Kılıçdaroğlu, 'diktatör bozuntusu' ifadesini ilk defa kullanmamış


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik 'diktatör bozuntusu' ifadesini kullanması, tartışmaları da beraberinde getirdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik CHP 35. Olağan Kongresinde 'diktatör bozuntusu' ifadesini kullandığı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan soruşturma başlattı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu hakkında 100 bin liralık tazminat davası açtı.

Fakat Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a yönelik 'diktatör bozuntusu' ifadesini ilk defa kullanmadığı ortaya çıktı. 2015 yılında yaptığı birçok konuşmada 'diktatör bozuntusu' ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu'nun, 12 Ocak 2016 tarihindeki CHP'nin Meclis Grup toplantısında da bu ifadeyi kullandığı belirlendi. Kılıçdaroğlu için, yaptığı bu konuşmalardan dolayı hakkında ne bir soruşturma, ne de bir tazminat davası açılmamıştı.

Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirinin haber arşivinden derlediği bilgilere göre CHP liderinin 'diktatör bozuntusu' ifadesini kullandığı bazı konuşmaları ve tarihleri ise şu şekilde:

15 Şubat 2015 tarihindeki CHP Parti Meclisi toplantısında konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, "Dış politikada yalnızlaşan bir Türkiye var. Eski bir diktatör bozuntusu demiş ki 'Efendim benim umurumda değil Türkiye'nin yalnızlaşması. Zaten Türkiye de dünya da senin umurunda değil ki. Vatandaş aç, perişan senin umurunda değil ki. Aile boyu hırsızlık yaparsınız senin umurunda mı? Sen Türkiye'yi nasıl dünyada yalnız bırakırsın." açıklamasında bulunmuştu.

20 Şubat 2015 tarihinde çeşitli programlara katılmak üzere Tekirdağ'a giden Kılıçdaroğlu, burada ise "Sizlerin nasıl gezeceğine bir diktatör bozuntusu karar veriyordu bir dönem. Doğumun nasıl olacağına yine o karar veriyordu. Kaç çocuk doğuracağınıza o karar veriyordu. O defteri sileceğiz. Her aile istediği kadar elbette çocuk yapabilecek. Evinde huzur varsa niye çocuk yapmasın." değerlendirmesini yapmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Aralık 2015 tarihindeki partisinin Meclis Grup toplantısında da "Bunun hesabını verecekler' diyor bir diktatör bozuntusu. Bunun hesabını sen vereceksin sen. Hiç kimsenin Türkiye'nin onuru ile oynamaya hakkı yoktur." demişti.

29 Aralık 2015 tarihindeki Meclis Grup toplantısında ise Kılıçdaroğlu, "ODTÜ'lüler kendi üniversitelerine sahip çıkacaklar. Herşeye maydanoz olan var ya diktatör bozuntusu. O da hemen konuşuyor. Sen Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturuyorsun bir araştır. Nasıl oldu bu olay? Sormuyorsun, bir şey yapmıyorsun. İstismar edecek herşeyi kendi için kullanacak ya. 'Hemen gereğini yapın' diyor." ifadelerini kullanmıştı.

12 Ocak 2016 tarihindeki CHP'nin Meclis Grup toplantısında Kılıçdaroğlu: Böyle bir devlet yönetimi olabilir mi? Emin olun anlamakta zorluk çekiyoruz. Bırakın bir vali konuşsun Başbakan konuşsun hayır gene bizim diktatör bozuntusu konuşuyor, niye konuşuyorsun sen, bu ülkenin başbakanı var bırak önce Başbakan konuşsun. Anadolu Ajansı patlamayı haber yapmıyor, yayın yasağını haber yapıyor. Böyle bir haber ajans olabilir mi?" şeklinde konuşmuştu.

CHP 35. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu, "Bir diktatör bozuntusunun talimatıyla akademisyenler gözaltına alınıyor. Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum diyor Hz. Ali. Bu akademisyen bir harf değil on binlerce genç yetiştirdi. Doktorlar, kaymakamlar, öğretmenler yetiştirdi." demişti. CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu, 'diktatör bozuntusu' ifadesini ilk defa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER