Kimsesiz mülteciler, Selefiler ve aşiretlerin kıskacında


Almanya'ya tek başlarına gelen sığınmadcı gençlerin, şiddete meyilli Selefiler ve Arap aşiretlerinin ağına takıldığı iddia edildi. İstihbarat raporlarına göre, şiddete meyilli Selefi gruplar, bu gençleri kazanıp savaşçı olarak yetiştirmeyi planlarken, Arap aşiretleri de kirli işlerine alet etmeye çalışıyorlar. Alman iç istihbaratı Federal Anayasayı Koruma Dairesi'ne göre mültecilerin arasına karışıp Alman şehirlerinde saldırı gerçekleştirmek isteyenler de var.

Suç işlemiş ve şiddete meyilli Selefiler mülteci akınını istismar ediyor. Selefiler, özellikle yalnız başına iltica etmiş gençleri hedef alıyor ve tarafına çekerek savaşa göndermeyi deniyor. Konuyla ilgili olarak Die Welt gazetesine konuşan Federal Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı Hans-GeorgMaaßen, Selefilerin vmültecileri kazanmaya çalıştığını söyleyerek uyardı. Birçok mültecinin ailesi olmadan Almanya'ya geldiğini ve birileriyle temas kurmak istediğini anlatan Maaßen, "Şu ana kadar 300 mülteci ile temasa geçildiğini tespit ettik. Özellikle reşit yaşta olmayıp tek başına Almanya'ya gelenler için endişeleniyoruz. Bu grup doğrudan hedef alınıyor." dedi. 300 sayısının sadece kayıtlara yansıyan kısmı oluşturduğuna da dikkat çeken Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı, gerçek sayının çok daha yüksek olduğundan yola çıktıklarını ifade etti. Maaßen'e göre bu kişiler olağanüstü derecede radikalleşme potansiyeli taşıyor.

"BAZI ARAP CAMİLERİNDE RADİKALLEŞTİRME POTANSİYELİ VAR"

Bu potansiyelin yaşandığı yerlerden biri olarak Arap camilerini gösteren Maaßen, Arapça konuşulan camilerin bir kısmında "ölçülü" İslam'ın anlatılmadığından yakındı. Birçok caminin bu yüzden istihbarat tarafından takibe alındığını kaydeden Maaßen, bu camilerin bir kısmının Suudi Arabistanlı şahısların bağışlarıyla inşa edildiğini dile getirdi.

Maaßen'in anlattığına göre terör örgütü DAEŞ de Avrupa'ya savaşçı göndermek için mülteci akınından istifade ediyor. Amaç ise Almanya'da saldırılar düzenlemek. Terör örgütünün saldırı çağrıları arasında Alman şehirleri de var. Alman emniyet birimleri bunun önüne geçmek için 76 şiddete meyilli Selefiyi her yerde arıyor.

"ON BİNLERCE MÜLTECİ KİM, NEREDEN GELDİ VE NEREDE BİLİNMİYOR"

Federal Alman Dedektifler Birliği Başkanı Andre Schulz da Almanya'da on binlerce göçmenin yaşadığını ve çoğunun kim olduğunu, nereden geldiğini ve nerede kaldığını bilmediklerini dile getirdi ve bunun bir hukuk devleti açısından kabul edilemez olduğunu ifade etti. Aynı şekilde endişelerini dile getiren Federal Alman Polis Sendikası Başkanı Rainer Wendt, "DAEŞ savaşçılarının mülteciler arasına karışmasından korkmamak gerektiğini söylemeleri safdillik." dedi.

ARAP AŞİRETLERİ DE MÜLTECİ AKININI İSTİSMAR EDİYOR

Sadece Selefiler değil, aynı zamanda mafyavari ilişkileri olan Arap aşiretleri de mülteci gençleri kazanmaya çalışıyor. Berlin Yüksek Savcısı Sjors Kamstra'nın aktardığına göre özellikle genç ve yapılı bir vücuda sahip olan mülteci gençler aşiretlerin hedefinde. Kamstra, "Mülteciler buraya sığınıyor ve paraları yok. Onlara eğitim almadan hızlı bir şekilde paraya nasıl ulaşabilecekleri gösteriliyor ve kirli işlerde istihdam ediliyorlar." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Kimsesiz mülteciler, Selefiler ve aşiretlerin kıskacında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER