Kızların cinsel taciz ve şiddete maruz kaldığını vatandaşlar da duymuş


ELAZIĞ (CİHAN)- Elazığ'daki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Harput Bakım Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki 4 kız çocuğunun cinsel taciz ve şiddete maruz kaldıkları iddia edildi. Hürriyet gazetesinin haberine göre, jandarma da ifade veren kızlar, merkezde cinsel taciz ve şiddete maruz kaldıkları için kaçtıklarını söyledi. Bu iddia üzerine jandarma inceleme başlattı. Ve merkeze rehabilite amacıyla getirilen kız çocuklarının, 2007- 2013 yılları arasında cinsel istismar, taciz ve şiddete maruz kaldığı bilgisine ulaşıldı.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, başlattığı soruşturma çerçevesinde jandarmanın hazırladığı fezlekede, kızların defalarca bazı görevlilerin cinsel tacizlerine maruz kaldıkları, 2 kızın intihara kalkıştığı, birinin akıl hastanesinde bir süre tedavi gördüğü belirtildi.

Bu arada, söz konusu yerle ilgili iddialar sonrası merkezin 2 yıl önce bulunduğu binadan başka yere taşındığı öğrenildi.

Bakım merkezinin olduğu Harput Mahallesi'nde oturan vatandaşlar da, belirtilen yıllarda bakım merkezinde bu tür olayların yaşandığına dair duyumları olduğunu söyledi.

Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bugün basında yer alan Elazığ'da rehabilitasyon merkezinde kalan kızların cinsel istismara uğradığı iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada bir gazetede yer alan "Tecavüz Merkezi" başlıklı habere ilişkin olarak; 2007-2012 yıllarını kapsayan ve Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen iddialara ilişkin soruşturmanın yanı sıra; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı tarafından üç müfettiş görevlendirilerek soruşturma yürütüldüğü belirtildi. Açıklamada, yürütülen soruşturmanın selameti ve iddiaların objektif değerlendirilebilmesi amacı ile kuruluş müdürü ve haberde ismi geçen tüm personelin açığa alındığı kaydedildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Kızların cinsel taciz ve şiddete maruz kaldığını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER