Kocaeli Barosu: Türkiye'nin açık cezaevi olacak hali yok, hukuk kazanacak


Kocaeli Barosu Başkanı Sertif Gökçe, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına tepki gösterdi. Gökçe, "Bütün farklı düşünenlerin, muhaliflerin cezaevine gireceği, açık cezaevi olacak halimiz yok. Eninde sonunda hukuk, demokrasi kazanacak." dedi. Gökçe, kararın siyasi olduğunu, Türkiye'nin itibarını ciddi anlamda zedelediğini söyledi.

"ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Gökçe, yaptığı açıklamada, Dündar ve Gül hakkında verilen kararı eleştirdi. Gökçe, şöyle devam etti: "Türkiye'deki hukuk sistemi normal işlemiyor. Bunlar beklediğimiz şeyler. Diğer birçok karar gibi yine bu kararın da siyasi bir karar olduğunu, hukuki bir karar olmadığını düşünüyoruz. Basın özgürlüğüne ve muhaliflere gözdağı halen devam ediyor. Bunu şiddetle kınıyoruz. Siyasi bir karardır. Bu kararın hiçbir gerekçesi olamaz. Sulh Ceza Hakimliklerinin kurulma sebebi buydu. Bunlarda kendilerine verilen görevleri en iyi şekilde yapmaktadırlar. Türkiye'nin dış dünyadaki itibarı da çok ciddi anlamda zedelenmiştir. Ama umudumuzu yitirmiyoruz. Bir gün elbet hukuk kazanacak."

"SONUNDA DEMOKRASİ VE HUKUK KAZANACAK"

Basının susturulmaya çalışıldığını belirten Gökçe, "Demokrasilerde özellikle parlamenter demokrasilerde 3 tane güç var ve 4'üncü güçte basın. Yürütme, yasama, yargı ve basın. Türkiye'de yürütme ve yasama zaten tek kişinin elinde. Geriye bunları dengelemesi gereken 2 güç var. Yargı ve basın. Şimdi yargı şuanda tamamı ile siyasallaştırılarak idarenin emrine geçilirdi. Yargı eliyle de basın susturuluyor. Dolaysıyla demokrasi olması gereken, dengeleme unsuru yargı ve basın tamamı ile işlevini yitirince, sadece yasama ve yürütmenin tek elde toplandığı ülke görünümündeyiz şuan." diye konuştu.

Gökçe, demokrasiden geri dönülemeyeceğinin altını çizerek, "Şuanda ciddi sorunlar yaşıyoruz. Eninde sonunda açık cezaevi olacak halimiz yok. Bütün farklı düşünenlerin cezaevine gireceği bir ülke olmayacağına göre, eninde sonunda hukuk ve demokrasi kazanacak." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Kocaeli Barosu: Türkiye'nin açık cezaevi olacak hali... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER