Kocaelili gazeteciler, Dündar ve Gül'e mektup gönderdi


Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Kocaeli İl Temsilciliği öncülüğünde Kocaelili gazeteciler, MİT TIR'ları haberi nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderilen Can Dündar ve Erdem Gül'e mektup gönderdi.

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilmelerinin yankıları devam ediyor. Geçtiğimiz hafta iki gazeteci için destek eylemi yapan Türkiye Gazeteciler Sendikası Kocaeli İl Temsilciliği üyeleri ve diğer meslektaşlarıyla tutuklu gazetecilere mektup göndermek için bir araya geldi.

Gazeteciler, mektupları PTT İzmit Şubesi'nden Can ve Gül'ün adresine gönderdi. PTT İzmit şubesi önünde İl Temsilcisi Sebahattin Aydın, "Gazetecilik mesleği tanımının anlamı yitirdiği şu günlerde sendikamız üyesi Erdem Gül ve Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor. Bizler de kendilerini yalnız hissetmemeleri için onlara mektup göndermeye karar verdik. Yazarlar ve gazeteciler, bireysel kimliklerinden öte ortaya koydukları eserler ve çalışmalarla değerlendirilir. Biz de bu iki ismi öyle değerlendiriyoruz. Sadece haber yaptıkları için tutuklanan Can Dündar ve Erdem Gül'ün bir an önce tahliye edilmesini ve kol kola Cumhuriyet gazetesine girmelerini diliyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Kocaelili gazeteciler, Dündar ve Gül'e mektup gönderdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER