Komşu Yunanistan'dan Boydak'a gözaltına tepki


Yunanistan'ın başkenti Atina'da İstakbal markası ile 7 mağazası ile faaliyet gösteren Boydak Holding'in partner girişimcileri, Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak'ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Yunanistan genelinde 19, başkent Atina'da ise 7 İstakbal mağazası ile faaliyet gösteren Boydak Holding'e baskılara Yunan işadamları tepki gösterdi. Atina'nın merkezi caddelerinde 7, ülke genelinde ise 9 farklı İstikbal mağazası ile binlerce Yunan müşterisine hizmet veren Zaharias Portokalidis, ekonomik kriz döneminde yatırım yapmaya devam eden Memduh Boydak'ın gözaltına alınmasından ötürü üzgün olduğunu söyledi.

Dünyaya Türk ürünlerini pazarlayan ve binlerce kişiye istihdam oluşturan Boydak Holding yöneticisinin gözaltına alınmasının bir izahı olamayacağını belirten Portokalidis, "Çok üzgünüm. Üzüntülerimi kendileri ile de paylaştım. İşadamlarına baskı kabul edilemez. Boydak ailesi ile çok verimli bir işbirliğimiz var. En son geçen yıl Atina'nın önemli iki farklı caddesinde Memduh Boydak'ın katılımıyla yeni mağazaların açılığını yapmıştık. Hem başarılı bir işadamı hem de gönlü zengin bir hayırsevere yapılanlar kabul edilemez. Firma ve işadamlarına baskılar, iki ülke ticaretine negatif yansır." ifadelerini kullandı.

KRİZE RAĞMEN YUNANİSTAN'A YATIRIM YAPTI

Avrupa'nın en büyük mobilya üreticisi konumuna gelen İstikbal, Yunanistan'daki 18 ve 19'uncu mağazalarını bir yıl önce Atina'da açmıştı. Memduh Boydak, açılışta yaptığı konuşmada şunları söylemişti: "Rakiplerimiz kapanırken biz düşük kâra razı olup direndik. Yunanistan'ı ilmek ilmek işliyoruz, krizi fırsata dönüştürdük. İstikbal markamızla herkesin aksine Yunanistan'da yatırıma devam ettik. Rakip yerel markaların birçoğu kapandı, ithalat yapanlar krizde dayanamadı ama biz bayilerimizi destekleyerek devam ettik. Sonuçta bu yılın ilk 4 ayında satışlarımızda yüzde 30'luk artış oldu."

BOYDAK'A GÖZALTI YUNAN MEDYASINDA

Öte yandan Memduh Boydak'ın gözaltına alınması Yunan medyası tarafından da duyuruldu. Yunanistan'a yaptığı yatırımlarla kriz döneminde ülkedeki istihdama katkı sağladığı belirtilen haberlerde, Erdoğan'ın iş dünyasına yönelik baskılarının devam ettiği vurgulandı.

Resmi Atina Makedonya Haber Ajansı, Erdoğan'ın Fethullah Gülen'e yakın olduğunu düşündüğü, aralarında Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak'ın da bulunduğu işadamlarına operasyon yapıldığını yazdı. Yüzlerce aboneye geçilen haberde, Boydak Holding'in farklı sektörlerdeki faaliyetlerine atıf yapılarak 2 milyar dolarlık cirosu ile 14 bin civarında kişiye istihdam sağladığı vurgulandı.

Ülkenin önde gelen haber portalları da gelişmeye yer verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Komşu Yunanistan'dan Boydak'a gözaltına tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER