Kozan'daki 25 yıllık park yenileniyor


Adana'nın Kozan ilçesinde yaklaşık 25 yıl önce yapılan ve uzun yıllar kullanılmayan parkta yenileme ve düzenleme çalışması başlatıldı.

Kozan Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin uzun yıllar bakımsızlık nedeni ile vatandaşların ilgi göstermediği Cumhuriyet Parkında yenileme çalışması başlattığı bildirildi. Çalışmaları yerinde inceleyen Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, parkta oynayan çocuklarla sohbet ederek yarıyıl tatilinde bol bol eğlenmeleri hususunda öğütler verdi. Parkta yapılacak olan yenileme çalışmalarının çocuklara yarıyıl tatili hediyesi olduğunu belirten Başkan Öztürk konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Göreve geldiğimiz günden buyana yeniden hayata geçirdiğimiz yedinci parkımız için çalışma başlattık. Cumhuriyet parkımızın güvenliği dahil olmaz üzere A'dan Z'ye her yerini yeniliyoruz. Kozan 5 bin yıllık bir kültürün birikimidir ve her şeyin en iyisine layıktır. İnşallah büyükşehir yasası ilçe belediyelerinin lehine değişir, imkanlarımız yeniden çoğalır ve bizde daha fazla hizmet üretiriz."

Proje kapsamında 6 bin metrekare alandaki ağaçların korunarak peyzaj düzenlemesi yapılacağı, park ortasına yeni süs havuzu yapılacağı, eskiyen beton banklar, oyun grupları ve yer döşemesinin kaldırılarak modern oyun ve oturma guruplarının kurulacağı, aydınlatma sistemlerinin değişeceği yeni spor aletleri ile donatılarak yeşil alan ve yürüyüş bantlarının genişletileceği bildirildi. Parkta yürütülecek çalışmaların 1 buçuk ayda tamamlanacağı kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber Kozan'daki 25 yıllık park yenileniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER