BİLSEM 'Bilim ve Sanat Şenliği' yoğun ilgi gördü

Şahinbey Bilim ve Sanat Merkezi'nin Gaziantep Üniversitesi ile 7-8-9 Mayıs tarihlerinde ortaklaşa düzenlediği Bilim ve Sanat Şenliği yoğun ilgi gördü.

BİLSEM 'Bilim ve Sanat Şenliği' yoğun ilgi gördü

Şenlik Gaziantep Üniversitesi şenlik alanında yapıldı. Şenlikte üstün yetenekli öğrenciler yaptıkları fen ve matematik projelerini sergiledi.

BİLSEM öğrencileri tarafından hazırlanan gösteri deneyleri; Titrek El Oyunu, Anamorfik Ayna, Hologram, Uçuran Ayna, Bernolli Üfleyicisi, Van de Graaf Generatörü, Şimşek Makinesi, Plazma Topları ile Sihirli Lamba, Komik Aynalar, Praksinoskop, El Bataryası ve NOVA 5000  tablet bilgisayarlar ile Fizik, Kimya ve Biyoloji bilim gösteri deneyleri büyük ilgi gördü.

Fuarda şenlikte Radyo kontrollü araç gösterisi, BİLSEM öğrencileri mini konseri, “Uzayı Keşfedelim” Teleskop ile uzay gözlemi ve sergisi, BİLSEM öğrencileri  “Uçan Büyük Kalpler ” balon gösterisi, “Robotla Satranç Oynuyorum” ve  “Çizgi izleyen robotlar”  etkinliği, Bilim Tiyatrosu, BİLSEM- KIZILAY Kan Bağışı kampanyası, BİLSEM öğrencileri “Minik Eller Kan Grubu Tesbitini Yapıyor” etkinliği ve bir çok gösteri deneyleri yapıldı.


<< Önceki Haber BİLSEM 'Bilim ve Sanat Şenliği' yoğun ilgi gördü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER