Hocaefendi'den önemli açıklamalar!

Fethullah Gülen Hocaefendi en son sohbetinde, "bir cennet köşesi" olarak tabir ettiği ailenin nitelikleri hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Hocaefendi'den önemli açıklamalar!

Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’nin en son hasbihalinin 12 dakikalık kısmı, Herkul.org internet sitesinde yayınlandı. 

Sitede Hocaefendi'nin bu sohbetinin, adeta bir düğün konuşması da sayılabilecek nitelikte olduğu açıklamasında bulunuldu. 

Fethullah Gülen Hocaefendi yuva kurma üzerine şu çok önemli sözleri söyledi:

"Hangi köşesine baksanız onun cenneti temaşa ediyor gibi olursunuz; Secde eden alınlar vardır. Allah'a kalkan eller vardır. Heyacanla ürperen sineler vardır. Geceleri ihya eden gönüller vardır. Alnın konulduğu yer itibariyle ıslanan seccadeler vardır. Karanlık köşelerde inleyen sineler vardır. Ve bu yuva bir cennet köşesidir. Öbürü kabir gibi bir şeydir; Allah'ın anılmadığı, Hazreti Nebi-i Zişan'ın (S.A.V) yad edilmediği, Din-i Mübin-i İslam'ın müzakere edilmediği bir yuva kabirden farksızdır. Öyle yuva olacaksa hiç olmasın. Olmazsa olmazlara bağlı yuvalar tesis edilmeli. Gelişi güzele bağlı yuva değil."

İşte Muhterem Hocaefendi'nin "200. Nağme: Düğün, Yuva ve Mükemmel Nesiller" başlığıyla paylaşılan en son hasbihali:


Videoyu indirmek için lütfen Tıklayın!

Kıymetli dostlar,

Bugün düğünümüz vardı; bir arkadaşımız daha “dünya evine” (Acaba Cennet otağı olacağını umduğumuz, Cuma Yamaçları’na açılacağına inandığımız mübarek bir yuvaya mı demeliydik?!.) girdi.

Yıllardır M. Fethullah Gülen Hocaefendi’nin rahle-i tedrisinde bulunan Ramazan Hocamızın izdivacından tam iki ay sonra bugün de onunla aynı dönemde ders halkamıza dahil olan Sinan Hocamızın velimesinin neşvesini yaşadık.

Gerçi öğleye kadar diğerlerinden farksız bir gün geçirdik; sabah yine halkadaki yerimizi aldık, derslerimizi arz ettik; bu arada nikahından birkaç saat önce bile dersini güzelce sunabilmenin heyecanıyla meşgul olan Sinan Hocamıza “Düğün günü de mi?” diyerek takılmadan edemedik.

Öğla namazı, düğün yemeği, sohbet ve dua merkezli küçük bir program… derken ikindiyi müteakip Hocamızın anlatacaklarına kilitlendik.

İşte bu nağmede muhterem Hocaefendi’nin bir düğün konuşması da sayabileceğiniz hasbihalinden 12:21 dakikalık bölümü -yeni evlenen o dört kardeşimiz için dualarınıza da vesile olabileceği düşüncesiyle- arz ediyoruz.
<< Önceki Haber Hocaefendi'den önemli açıklamalar! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER