'Mazeretim var' diyemeyeceksiniz!

Görme bozukluğuna rağmen Kuran-ı Kerim'i öğrenip, 2 defa hatmeden 62 yaşındaki Ümmet Oğuz, 'ben öğrenemem' diyenlere, "Ben yaptıysam bunu herkes başarır" diye seslendi

'Mazeretim var' diyemeyeceksiniz!

62 yaşındaki Ümmet Oğuz Kur'an-ı Kerim'i burnunun ucuna kadar getiriyor. Çünkü onun bir gözü hiç görmüyor, diğeri de tam 18 derece miyop...

Bu yaşına kadar Kur'an okumayı bilmiyordu. İçinde öğrenme isteği olsa da engelli olduğu için o, bu isteğinin peşine düşememiş, arkadaşlarının teklifini de bu sebepten dolayı geri çevirmişti.


Ümmet Oğuz: "BEN DEDİM GELEMEM. NEDEN GELEMEZSİN DEDİ. ÇÜNKÜ DEDİM BENİM GÖZLERİM ÇOK İLERİ DERECEDE MİYOP. SOL GÖZÜM SIFIR. HİÇ GÖRMÜYOR. BU DURUMDA DEDİM BEN ORAYA GELİRSEM DEDİM OKUYAMAM. ARKADAŞLARIN ARASINDA UTANIRIM." 

Onun Kur'an-ı Kerim öğrenmesine Mevlana Camii imamı Hüseyin Erol'un bir vaazı vesile oldu. 

Oğuz: "ALLAH RAZI OLSUN BİZİM BU CAMİNİN HOCASI HÜSEYİN HOCAMIZ. ARKADAŞLAR DEDİ BİR VAAZINDA BURADA DEDİ 40 - 50 KİŞİNİN İÇİNDE UTANMAK DEDİ ÖBÜR DÜNYADA DEDİ MİLYARLARCA KİŞİNİN İÇİNDE UTANMAKTAN İYİDİR DEDİ."

O dakikadan itibaren Kur'an öğrenmeye karar veren Oğuz, kararını azimle uyguladı.

Ümmet Oğuz: "İKİ KERE BEN HATİM YAPTIM. KUR'AN-I KERİM'İ 2 KERE BAŞTAN SONA OKUDUM. ŞİMDİ DE ŞU ANDA MEALLİ KUR'AN ALDIM. MEALLİ KUR'AN'IN 112. SAYFASINDAYIM."

Oğuz, "Engelime rağmen ben bunu başarabildiysem herkes başarır" diyor:

Ümmet Oğuz: "BEN BU İŞİ YAPABİLDİYSEM ELİ AYAĞI TUTAN, GÖZÜ GÖREN VAKTİ OLAN İÇİNDE HEVES OLAN KİMSELERİN BİR AN EVVEL BU İŞE ŞEY YAPMALARINI TAVSİYE EDERİM."

Cami imamı Hüseyin Erol ise gelinen noktayı iki cümleyle özetliyor:

"BU TABİ CENAB-I HAKK'IN HİKMETİ. BU ÜMMET ABİMİZİN AZMİ GAYRETİ."

<< Önceki Haber 'Mazeretim var' diyemeyeceksiniz! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER