Edremit Belediyesine yönelik operasyonla ilgili dava

Edremit Belediyesine yönelik operasyonla ilgili dava -Rüşvet, zimmet, ihaleye fesat karıştırma ve Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanununa muhalefet iddialarıyla açılan davada 10u tutuklu 18 sanığın yargılanmasına başlandı


BALIKESİR (A.A) - Edremit Belediyesine yönelik rüşvet, zimmet, ihaleye fesat karıştırma ve Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanununa muhalefet iddialarıyla açılan davada, 8i tutuksuz, 10u tutuklu 18 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Edremit Belediyesine 1 Ekim 2012de düzenlenen Beyaz Sayfa operasyonu kapsamında açılan davanın ilk duruşmasında 18 sanık hazır bulundu.
     Duruşma salonu küçük olduğu için, sanıkların birinci derece yakınları ile Balıkesir ve İstanbul Barolarına kayıtlı 11 avukat dışında, kimse alınmadı.
     Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Okun da gün boyu izlediği, Burhaniye Ağır Ceza Hakimi Kenan Türkmenin başkanlık ettiği duruşma sonunda, Tuncay Kılıç, Edremit Belediyesine ait Edremit İnşaat Ticaret Turizm ve Tanıtım Limited Şirketi çalışanları Mustafa Erol ve Hasan Tunceli ile özel şirket yöneticisi Remzi Akının tutukluluk hallerinin devamına, 6 sanığın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verildi.
     Duruşma, 18 Nisana ertelendi.
     Bu arada, kararın açıklanmasından sonra, oğlu tahliye olan ancak eşinin tutukluluk hali devam eden Belediye Başkanı Kılıçın eşi Vicdan Kılıç, fenalık geçirdi. Vicdan Kılıç, kendisini görüntülemeye çalışan basın mensuplarına da tepki gösterdi.
    
     Muhabir: Hakan Firik / Mustafa Yılmaz
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Edremit Belediyesine yönelik operasyonla ilgili dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER