Kurtulmuş: Doğudaki öğrencilere 5 Şubat'a kadar telafi eğitimleri verilecek


Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Doğu illerinde sokağa çıkma yasaklarının yaşandığı zamanda eğitim alamayan öğrencilerin 5 Şubat'a kadar telafi eğitimlerine başlandığını söyledi.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı. Toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş açıklamasında terör bitirilir bitirilmez eş zamanlı olarak bu süreçte ortaya çıkan ekonomik ve sosyal sorunların telafisi, rehabilitasyonu için gerekli adımlar hızlı bir şekilde yapılacağını söyledi.

Önümüzdeki günlerde terörle mücadelenin ekonomik ve sosyal boyutlarıyla yapılmasını sağlayacak bir eylem planını kamuoyuyla somut olarak paylaşacaklarını belirten Kurtulmuş şunları kaydetti:

"Bu süreç son derece yoğun kamu diplomasisinin yapılması gereken bir dönem. Maalesef terör örgütü son derece yanıltıcı kamu diplomasisi örneklerini ortaya koyuyorlar. En son akademisyenlerin bildirisinde olduğu gibi. Bizim hükümet olarak iç ve dış kamuoyunu son derece iyi şekilde bilgilendirecek gerçekten doğru ve zamanında açık bir bilgilendirme sürecini yürütmek mecburiyetindeyiz. Bu süreçte esas amacımız sivil halkın uğradığı maddi ve manevi zararların telafisini yapılması onların mağduriyetlerinin giderilmesidir. Bizim yapmamız gereken kardeşliği ve bütünlüğü sağlayacak insani tedbirlerin uygulanmasıdır. Terörle mücadele parantezinin etkin bir sonuç alınarak kapatılmasını arzu ediyoruz. Silopi'de terörle mücadelede çok etkin bir mücadele verilmiş ve sonuç alınmıştır. Şu anda gündüz saatlerinde halkımız hayatına devam ediyor. Ama bazı aramaların yapılması için gece sokağa çıkma yasakları devam ediyor. Silopi'de bu parantez kapandığına göre, hızla telafi ve rehabilitasyon süreçlerini yapacağız. Bütün güvenlik birimlerimize teşekkür ediyoruz ve ileri ki süreçte diğer ilçelerde de aynı başarının olacağını temenni ediyoruz."

"5 ŞUBAT'A KADAR TELAFİ EĞİTİMLERİ VERİLECEK"

Bu süreçte sokağa çıkma yasaklarının olduğu zamanda eğitim kurumlarımızdaki öğrencilerin bir kısmı eğitim alamadıklarını belirten Kurtulmuş, bunun telafi edileceğini söyledi. Kurtulmuş, "Mardin, Batman, Diyarbakır'da okula gidemeyen öğrencilerin bugünden başlayarak 5 Şubat'a kadar telafi eğitimi yapılması için çalışma başlamıştır. Bu çerçevede her bir öğrencinin velisinden izin alınmıştır" ifadelerini kullandı.

Bu çerçevede 5 Şubat'a kadar 15 bin öğrencinin eğitimine başlandığını belirten Kurtulmuş, "Ailelere ve Öğretmenlerimize, bu zor dönemde öğrencilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz. Ayrıca hem öğrenci hem de öğretmenlerimiz için psikolojik danışma dersleri gibi imkanlar sunulacaktır." dedi.

"BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ YALNIZ DEĞİLDİR"

Suriye'de rejim ve DAEŞ'in de işbiliğiyle Türkmenlere karşı saldırıların devam ettiğini Türkmenlerin yalnız olmadığını kaydeden Numan Kurtulmuş şöyle devam etti:

"Bayırbucak Bölgesi'ndeki Türkmenlere karşı Rusya'nın hava saldırıları devam ediyor. Bununla birlikte bazı yerlerde DAEŞ örgütünden yararlanarak, rejim ile DAEŞ'in işbirliğinin bir sonucu olarak da Türkmenlere karşı son derece acımasız saldırılar devam ediyor. Bu olayları yakından takip ediyoruz. Oradaki Türkmen kardeşlerimizin hiçbir şekilde yalnız olmadığını belirtmek istiyorum. Her türlü askeri ve siyasi gelişmeyi takip ediyoruz. Ümit ediyoruz ki Suriye'de sağlanacak olan barışla Türkmen kardeşlerimiz de hakkı hukuku korunacaktır. Maalesef 5 yıldır devam eden Suriye'deki bu kirli savaş, zaman zaman tarafların rakipmiş gibi görünen grupların birbirlerine ne kadar destek olduğunu da ortaya koymuştur. Rusya'nın Türkmenlere saldırısı DAEŞ'le mücadele bahanesiyle yapılmıştır, çok az saldırısını DAEŞ mevzilerine karşı yapmıştır. DAEŞ rejimle muhalif olduğunu iddia etmekte ama sahada fiilen rejimle işbirliği içindedir. O yüzden bir masada iki taraf olmalıdır, bir tarafta muhalefet olmalıdır." CİHAN
<< Önceki Haber Kurtulmuş: Doğudaki öğrencilere 5 Şubat'a kadar telafi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER