Latif Erdoğan'ın Meral Akşener iftirasına sert cevap

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Başkanı Mustafa Yeşil, yandaş televizyonda MHP'li Meral Akşener hakkındaki iftiraları yalanlayan bir açıklama yayınladı. Avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada Yeşil, kaset iddiasını ortaya atanların çark ettiğine işaret etti.

Latif Erdoğan'ın Meral Akşener iftirasına sert cevap

İşte Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil'in açıklamasının tamamı;

Müvekkilim Sn. Mustafa Yeşil’in kamuoyu açıklamasıdır:

-     Zor zamanlardaki ilkeli duruşuyla millete güven veren değerli bir siyasetçi ve örnek bir şahsiyet olan Meral Akşener hanımefendiye atılan iftirayı üzülerek gördüm. Siyasi hırs uğruna, bir kadın, bir eş ve bir anne olan Sn. Akşener’in iffetine dil uzatmak tarifsiz bir pespayeliktir.

-     İddia edilen şey yalandır ve katiyen böyle bir hadise vuku bulmamıştır. Siyasi arena, bir kere daha kirli iddialarla dizayn edilmeye çalışılmaktadır.

-     Yapılan şey açıkça tetikçiliktir. Uzun zamandır Hizmet Hareketi’ni hedef alan iftira mekanizması bugün kamuoyunun güvenini kazanmış muteber bir siyasetçiyi hedef alıp itibarsızlaştırmaya çalışmaktadır.

-     Mevcut baskı ve yolsuzluk düzenine yönelik esaslı eleştirileri, Meral Akşener hanımefendiyi despot siyasetin hedefi haline getirmiştir. Sn. Akşener’i savunmak namuslu her siyasetçi için bir görevdir. Siyaset, bu kadar kuralsız olmamalıdır. 

-    Kamuoyunun muhteris ve itibarsız bir kişi olarak tanıdığı, ruh ve akıl sağlığı şüpheli bir kişi tarafından atılan bu iftira, havuz medyası tarafından köpürtülmekte ise de, toplumun buna itibar etmeyeceği açıktır. Kaldı ki müfteri, önce gayet emin bir şekilde “kaset vardı” demiş, akabinde çark ederek “montaj” tabirini kullanmıştır. 

-   Bu türden iftiralar hukuksuz algı operasyonlarına sözde gerekçe oluşturmak için mi atılmaktadır? 

-   Bir kere daha belirtmek isterim ki; Sn. Akşener ilkeli bir siyasetçi ve saygın bir şahsiyettir. Atılan iftiranın ne hukukta, ne ahlakta ne de toplumsal değerlerimizde yeri yoktur. Kınıyor ve iftira sahibi hakkında hukuki işlemleri başlatacağımızı kamuoyuna arz ediyorum.

GYV Başkanı Mustafa Yeşil
Vekili

Av. Mehmet Yusuf Burak  

Mustafa Yeşil'in Twitter'dan şunları paylaştı:

"Meral Hanım'a attıgı iftirayı kapatmak için bir başka İftiraya sıgınan REZİL adam l.Erdogan;iftira iftirayı aklamaz sadece sahibini haklar..

1)REZİL adam:"Bir kadına yakışmayacak görüntüler var"derken sana izletilmek istenip reddettigin kasetin neresinden gördün?

2)Rezil adam:Ekranda konusurken kendinden çok emin idin.Şimdi montaj diyorsun.İzlemeden bu kanaata bersen sahip oldun?

3)Çok iffetli ve Allah korkusu olan biri idin de bu "kaseti var"sözünü 3yıl nerende sakladın.Sustun!Geregini yapmadın!ÇÜRÜMÜŞSÜN!..
<< Önceki Haber Latif Erdoğan'ın Meral Akşener iftirasına sert cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER