Libya'da Ulusal Birlik Hükümeti kuruldu


Libya'da Ulusal Birlik Hükümeti kuruldu. Fas'ın resmi haber Ajansı MAP'a konuşan Başkanlık Konseyi Başkanı ve Ulusal Birlik Hükümeti Başkanı Fayez Al Saraj, Libya iç siyaseti arasında diyalog toplantıları düzenleyen, Fas Krallığına, Fas Kralı'na, hükümetine ve halkına teşekkür etti.

Al Saraj, "3'ü kadın, 5'i Devlet Bakanı toplam 13 bakandan oluşan yeni hükümetin kuruluşu, uzun müzakerelerden sonra bugün sonlandırılabildi" dedi. Al Saraj, kurulan yeni hükümetin Libya tarihinde yeni bir sayfa açacağını, güvenlik, barış ve istikrar getireceğini ümit ettiğini söyledi.

Öte yandan, Libya başkanlık konseyi sözcüsü Fethi El Mjibri, yeni hükümet listesinin parlamentonun onayına sunulduğunu ve Libya'da hükümet kuruluşunu tarihi bir adım olarak nitelendirdi. El Mjibri, "Libyalılar, bu hükümetin gün yüzü görebilmesini 15 aydan fazla süren dialog, tartışma ve fedakârlıkla bekledi." diye konuştu.

El Mjibri, Libya toplumunun tüm bileşenlerini bu hükümeti desteklemeye çağırdı ve parlamento üyelerini 'akıllıca bir karar' almaları konusunda teşvik etti. Aynı zamanda bölgedeki diğer devletlerin ve uluslararası toplumun ulusal birlik hükümeti kurulması konusunda ortaya konulan çabaları desteklemelerini isteyen El Mjibri, "Elbette, bu hükümet Libya'daki tüm tarafları tatmin etmeyecektir ama ülkelerinin bütünlüğünü koruma konusunda Libyalılara yardım edecektir" dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Libya'da Ulusal Birlik Hükümeti kuruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER