Lösemili çocuklara yardım edince cezadan kurtuldu


Trabzon'da meydana gelen trafik kazasında 2 kişinin yaralanmasına neden olan sürücü, mağdurların talebi doğrultusunda Lösemili Çocuklar Vakfı'na (LÖSEV) maddi yardım yapınca ceza almaktan kurtuldu.

Geçen yılın aralık ayında Ortahisar ilçesi Yalıncak Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında, sürücülüğünü L.U. (27) isimli şahsın yaptığı araç içerisinde abla D.A.N. (21) ile erkek kardeşi B.N.'nin (17) bulunduğu ve Rize istikametinden Trabzon istikametine doğru giden araca, yine aynı istikamete giden ve sürücülüğünü S.Ç. (30) isimli şahsın yaptığı araç arkadan çarptı. Kaza sonucunda, abla D.A.N. gözünden yaralandı, erkek kardeş B.N. ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Bunun üzerine kazaya sebep olan sürücü S.Ç. hakkında, D.A.N. ile B.N.'nin yaralanmalarına sebep oldukları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Soruşturma sırasında tarafların uzlaşmayı kabul etmeleri nedeniyle Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir uzlaştırmacı görevlendirildi. Uzlaştırmacının tarafları bir araya getirerek müzakere kurması sonucunda mağdur kardeşler, kazaya sebep olan araç sürücüsü S.Ç.'nin Lösemili Çocuklar Vakfı'na (LÖSEV) maddi yardımda bulunması karşılığında uzlaşabileceklerini belirtti. Teklifi kabul eden S.Ç.'nin bir banka şubesine giderek LÖSEV'e ait hesaba bir miktar maddi yardımda bulunması üzerine de soruşturma dosyası sonuçlandırılmış oldu.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu'ndan bu konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada uzlaşma sonucunda, mağdur ve fail arasındaki uyuşmazlıkların çözümlendiği, böylelikle zararların onarılması ile sosyal barış ve güvenliğin sağlanmasının amaçlandığı ayrıca yargıdaki iş yükünün azaltıldığı kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber Lösemili çocuklara yardım edince cezadan kurtuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER