Malili usta, görmeden ilmek ilmek dokuyor(Özel)


Batı Afrika ülkesi Mali'de yaşayan Diabouba Sougoure isimli görme özürlü, geçimini sağlamak için on parmağı ile sandalye dokumacılığı yapıyor.

Sougoure, 11 yaşında iken görme özelliğini tamamen kaybediyor. Daha çocuk iken Mali Ulusal Görme Özürlüler Merkezi'nde okuma yazma ve dokuma eğitimi alıyor. Merkezdeki eğitimden sonra "usta" sıfatına kavuşan Sougoure, kendi atölyesini kuruyor.

Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) hayat hikayesini anlatan genç dokuma ustası," Mesleğimiz Görme Özürlüler Merkezi'de öğrendim. 1988 yılında bu merkezde öğrenci idim. Mezun olduktan sonra kendi atölyemi açtım. Burada, yalnız çalışıyorum." dedi.

Günde en az 4-5 büyük boy, 9-10 çocuk sandalyesi örebildiğini aktaran usta Sougoure, "En büyük hayalim özellikle özürlü ortaklar bulup onlarla atölyemi büyütmek ve daha fazla üretim yapmak. Çok zor olduğunu biliyorum, fakat bunun için her gün dua ediyorum." ifadesini kullandı.

Bamako'da yaşayan, evli ve 6 aylık bir bebeği olan Diabouba Sougoure, sandalyelerinin demir kalıplarını demircilerden alıyor, ancak boyamasını kendisi yapıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Malili usta, görmeden ilmek ilmek dokuyor(Özel) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER