Gözyaşlarıyla izleyeceksiniz

Yeşeren Ümitler, duygu dolu 2. Pakistan bölümüyle ekrana geliyor...

Yeşeren Ümitler yeni bölümleriyle ekranlarınızda

Birinci bölümünde ilk gidişlerle ve İslamad'ta ilk açılan okulla Pakistan'a giriş yapan Yeşeren Ümitler belgeseli, şimdi de diğer şehirlerde açılan okullara doğru objektiflerini çeviriyor. 

Öylesine enteresan şehirlerle karşılaşılıyor ki kimi çok sıcak, kiminde can güvenliği problemi var ve kiminde de coğrafya şartları çetin. Belgesel bu zorlu şartlarda okul açma girişimlerini başlatan eğitimcilerin fedakar hikayelerini gündeme getiriyor. 

Muhammed İkbal'in binlerce insana seslendiği Lahor, sıcak ve dehşetli bölge Hayırpur, coğrafi şartlarıyla ürküten Multan ve Peşaver'den enteresan görüntüler yer alıyor belgeselde. 

Bu şehirlerde okullar nasıl ve hangi şartlarda açıldı? Eğitmciler hangi zorluklara katlandı? Tehditlere nasıl karşı koyabildiler? İnsanlara kendilerini nasıl kabul ettirdiler? gibi sorular bu bölümde cevap buluyor.

Ayrıca eğitimcilerin dünyasına doğru bir yolculuğa çıkılırken, idealleri uğruna şehit olan bir eğitim gönüllüsünün; Adem Köse'nin duygusal hikayesi de bu bölümde yer alıyor.

Belgesele Pakistanlı kanaat önderleri, akademisyenler ve işadamları da röportajlarıyla renk katıyorlar...

Yeşeren Ümitler yeni bölümüyle 20 Ekim Pazar 10:00'da Mehtap TV'de...

<< Önceki Haber Gözyaşlarıyla izleyeceksiniz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER