Mehmet Akzambak son yolculuğa uğurlandı


Eski Güreş Federasyonu Başkanı, İstanbul ve Ankara eski Emniyet Müdürü Mehmet Akzambak, son yolculuğuna uğurlandı.

Alanya'da 89 yaşında vefat eden Mehmet Akzambak için Ankara Karşıyaka Mezarlığı Camii'nde bugün ikindi namazı sonrasında cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazını kılmaya Akzambak'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra güreş camiasından yönetici ve sporcular da geldi.

Akzambak'ın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları ve dualar eşliğinde polisler ve sevenlerin omzunda cenaze aracına konuldu. Ardından Türk Güreş Vakfı'nın Karşıyaka Mezarlığı'ndaki anıt mezarında toprağa verildi.

En son 3 yıl önce anılarını içeren 'Geçmiş Zaman Olur Ki' adlı kitabı yayınlanan Akzambak, kitabının tüm gelirini Türk Güreş Vakfı'na bağışlamıştı.

MEHMET AKZAMBAK KİMDİR?

Konya'nın Seydişehir ilçesinde 1927 yılında dünyaya gelen Mehmet Akzambak, Beden Terbiyesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nün çeşitli kademelerinde görevler aldı. İstanbul ve Ankara Emniyet Müdürü olarak görev yaptı. Daha çok güreş sporu ile ilgilenen Akzambak, çeşitli federasyonlarda teknik ve idari üyelikler yaptı. 1975 yılında Beden Terbiyesi Genel Müdürü olarak çalışan Mehmet Akzambak, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı da yaptı. Akzambak, 20 yıldır Alanya'nın Kestel beldesindeki evinde yaşıyordu.


CİHAN
<< Önceki Haber Mehmet Akzambak son yolculuğa uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER