Mersin'deki aşure etkinliğine yoğun ilgi

Mersin'deki aşure etkinliğine yoğun ilgi

Mersin merkez Toroslar Belediyesi ve Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şubesi tarafından organize ettiği 7. Geleneksel Aşure etkinliğine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Toroslar Cumhuriyet alanında gerçekleşen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile birlikte Toroslar Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Kılıç, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şube Başkanı Hüseyin Değerli, milletvekilleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kerbelâ'nın hala yaşadığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, "Kerbelâ acısını millete yaşatmaya çalışanlar bu ülkenin birlik ve beraberlik içerisinde olmasından rahatsız. Bizim birleşmemiz, bütünleşmemiz lazım. Geçmişimize, değerlerimize sahip çıkarak geleceğe Aziz Atatürk'ün önderliğinde, onun ilkeleri doğrultusunda hep birlikte ilerlememiz lazım." diye konuştu.

Tüm insanları bir bütün olarak gördüklerini ve hizmetlerini bu düsturla hayata geçirdiklerini vurgulayan Kocamaz şunları kaydetti: "Toroslar Cemevi'nin ardından Anamur'da bir cemevinin temelini daha attık. Bugüne kadar hiçbir yerel yönetim bizim verdiğimiz destekleri maalesef bu camiaya vermemişti. Ama dediğim gibi biz insanları biz bütün olarak düşünüyoruz, onlarla bütünlük içerisinde yaşamaktan onur duyuyoruz. Muharrem oruçlarınızın kabul olmasını, aşure tadında birlik ve beraberlik içerisinde daha nicelerinde buluşmayı temenni ediyorum."
Etkinlikte Türk Halk Müziği Sanatçısı Musa Eroğlu da konser verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Mersin'deki aşure etkinliğine yoğun ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER