MHP'li Türk: 13 yılı 'işle' değil, 'lafla' geçirdiler


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırşehir Milletvekili Prof. Dr. Cemil Yıldırım Türk, genç nüfusa yapılacak yatırımların, Türkiye'nin geleceği açısından çok büyük önem taşıdığını belirterek, yarınlarımızın teminatı olan gençlerimize AKP iktidarı döneminde hiçbir şans verilmediğini söyledi. Türk, yatırımların AKP hükümeti tarafından 'uyumaya' terk edildiğini vurguladı.

MHP Milletvekili Türk, AKP hükümetinin 13 yılı 'işle' değil, 'lafla' geçirdiğini söyleyerek, ülkemizi kutuplaştıran ve ayrıştıran politikalara imza attıklarını bildirdi. Kırşehir'e verilen sözlerin seçimden seçime ve yalnızca seçim meydanlarında hatırlandığını ifade eden Türk, "Kırşehir'e yıllar önce bu meydanlarda AKP tarafından verilen sözler niçin bugüne kadar tutulmamıştır? Kaç yıldır hani nerede bu yatırımlar? Ne zaman gelecek? Niçin gelmiyor? Bu yatırımlar ve Kırşehir niçin hep seçimden seçime hatırlanmaktadır? Kamu yatırımlarından yeterince yararlanamayan Kırşehir hizmet fakiri haline gelmiştir. Kırşehir'e verilen sözleri tutmak inşallah Allah'ın izniyle bizlere nasip olacaktır." dedi.

SIFIRI TÜKETTİLER

AKP hükümetinin ülkemizin hemen hemen bütün yer altı ve yer üstü kaynaklarını yanlış iç ve dış politikalar nedeniyle tükettiğini söyleyen Türk açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: "Satmadıkları yer kalmadı. Milli kuruluş bırakmadılar. Vergiye dayalı bir idare kurdular. AKP hükümeti sıfırı tüketmiştir. Hükümet yatırım yapamaz hale gelmiştir. Türkiye'de yatırımlar durmuştur. Yapılan tek tük yatırımlar da, zaten ya yap-işlet devret ya da yap-işlet kirala modeliyle yapılmaktadır. Proje ihalesine çıkmak maalesef tek başına yeterli olmuyor. 2013 yılında projesi onaylanmış bulunan yatırımlar bile aradan geçen onca zamana rağmen henüz yatırım programına alınmamış, beklemeye bırakılmış ve hiçbir şey yapılmamıştır. Zaten seçim meydanlarında konuşulan bu projelerin hemen hemen hiç birisinin Kalkınma Bakanlığı'nın yatırım programların da yer almayışı bunun açık bir göstergesidir. Burada bir samimiyetsizlik söz konusudur." şeklinde konuştu.

YATIRIM ŞART

Yatırım olmadan istihdamın olamayacağını kaydeden MHP Kırşehir Milletvekili Türk, "Gençlerimize iş güç sağlamak için yatırım yapmak şarttır. Gençlerimizi ancak yapılan yatırımlarla istihdama kazandırabiliriz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize çağdaş imkanlar sunulmalıdır. Gençlerimizin çağın şartlarına, ekonomik ve sosyal hayata hazırlanmasına önem verilmelidir. İşsiz ve geliri olmayan gençleriz ailelerinin sağlık sigortasından yararlanmalıdır." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Türk: 13 yılı 'işle' değil, 'lafla' geçirdiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER