MHP'de son dakika gelişmesi

MHP'nin 1 Kasım seçimlerinde vekillerinin yarısını kaybetmesi tartışılırken, partide çok önemli bir başka gelişme daha yaşandı.

MHP'de son dakika gelişmesi

Merkez Disiplin Kurulu tarafından geçtiğimiz Ağustos ayında partiden ihraç edilen Sinan Oğan, mahkeme kararıyla geri döndü. Oğan, MHP'nin aldığı oy oranını eleştiren bir Tweet attığı için Bahçeli tarafından ihracı istenmiş, parti disiplin kurulu kararıyla da üyelikten çıkarılmıştı. Sinan Oğan, mahkemenin hakkında verdiği partiye dönüş kararını Twitter'dan duyurdu:

Oğan'ın açıklaması şöyle;

"Ömrümü fedaya hazır olduğum partimden şahsımı hukuka aykırı ihraç çabaları bugün itibarıyla boşa çıkmış, adalet tecelli etmiştir. Mahkeme hakkımda verilen hukuksuz ihraç kararını kesin olarak iptal etmiştir. Kimse ümitsizliğe kapılmasın, içinden geçtiğimiz bu kara günleri birbirimize kenetlenerek aşacağız ve Ülkücü Hareketi el birliği ile hakettiği yüksek noktaya taşıyacağız."


TWEETLERİ NEDENİYLE BAHÇELİ İHRACINI İSTEMİŞTİ

Sinan Oğan, 7 Haziran Seçimleri öncesinde MHP Genel Merkezi'yle arası bozulmuş ve bu nedenle aday olmamıştı. Oğan, seçim sonuçlarının ardından da MHP'nin İstanbul'da HDP'den daha az oy aldığını ve 4. parti olduğunu belirten tweet'ler atmıştı. Bu tweet'ler üzerine Bahçeli, Oğan'la ilişkin işlem yapılması için Disiplin Kurulu'na talimat verdi. Oğan, dün de disiplin işlemini öğrenince, “Hakkımızda Devlet vermiş fermanı, ferman padişahın ülkücü gönüller bizimdir.” tweet'iyle karşılık verdi.
<< Önceki Haber MHP'de son dakika gelişmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER