Özel Nil Diclekent Ortaokulu, İngilizce haftasını kutladı


Diyarbakır Özel Nil Diclekent Ortaokulu, İngilizce Haftası dolayısı ile bir dizi etkinlik düzenledi. Öğrencilerin İngilizce öğrenmesine yönelik ilgilerini arttırmak, olumlu tutum geliştirmelerine yardımcı olmak ve İngilizce öğrenmenin önemini kavramalarını sağlamak amacıyla English Fest (İngilizce Festivali) haftası düzenledi.

Etkinlikler kapsamında okulun İngilizce öğretmenleri tarafından sınıf içi İngilizce bilgi yarışmaları, İngilizce tiyatro ve skeç çalışmaları, diyaloglar canlandırma, pano süsleme yarışmaları yaptırıldı. Okulun İngilizce Zümre Başkanı Recep Kepenek, "Bir hafta boyunca İngilizce performanslarımızı sergileyerek, verilen eğitim kalitesinin yansımalarını burada göstermiş olduk." dedi.

Okul koridorlarında öğrencilerin yapmış olduğu, üzerinde nesnelerin İngilizcelerinin yazılı olduğu maketlerin sergilendiğini belirten Kepenek, "Öğrencilerin sınıf içerisinde hazırladıkları performans ödevleri arasında yarışmalar yaptık, sınıf içi ve dışı olmak üzere dil aktiviteleri yapıldı, öğrenciler ile sürekli İngilizce konuşuldu ve çocuklarımız bu sayede özgüven kazandı." diye konuştu. Özel Nil Diclekent Okulu Müdürü Mehmet Taşdemir ise globalleşen dünyanın en büyük ihtiyaçlarından birinin İngilizce olduğunu ifade etti. Taşdemir, öğrencilerin yabancı dil yeteneğinin gelişmesi için her türlü desteği verdiklerini ve bu tarz aktivitelerin öğrencilerin teorik de öğrendiklerinin pratiğe geçirilmesi konusunda büyük fayda sağladığını, bugünün en büyük problemi öğrencilerinin düşündüklerini İngilizce olarak ifade edemediklerini, bu faaliyetlerin dilin aktif olarak kullanılmasını sağladığını vurguladı.

Okulun İngilizce Öğretmeni Mahmut Konuş, yabancı dil eğitimi ile ilgili şunları söyledi: "Ben 18 yıllık eğitim hayatımda ülkemde öğretmenlik yaptığım gibi yurt dışındaki okullarımızda da öğretmenlik yapma imkanı buldum. Yabancı bir ülkede sizin yabancı olma durumunuz dil bilmek veya bilmemekle alakalıdır. Eğer siz o ülkenin anadilini ya da en geçerli dilini biliyorsanız o ülkede asla yabancı değilsinizdir. O ülke de size yabancı değildir. Fakat dil bilmiyorsak o zaman her şey bize yabancıdır. Dünyada bütün insanlık bir gün barış ve hoşgörü çatısı altında birleşecekse bu lisan sayesinde olacaktır."
CİHAN
<< Önceki Haber Özel Nil Diclekent Ortaokulu, İngilizce haftasını kutladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER