Mülteci krizi sebebiyle Karadağ da hazırlık yapmaya başladı


Avrupa'ya Balkanlar üzerinden geçerken sınırlarda büyük zorluklar yaşayan mültecilerin Adriyatik güzergahını kullanma ihtimalleri gündemde.

Mültecilerin gelme ihtimaline karşı Karadağ'ın başkenti Podgorica'ya 20 kilometre uzaklıkta Nikine bölgesinde bir alanda düzenlemeler yapılmaya başlandı.

Düzenleme kapsamında çadır ve konteynerlerin kurulabileceği alanlar belirlenirken, gelen mültecilerin Hırvat sınırına daha rahat ulaşabilmeleri için otobüslerin beletileceği bir alan da belirlendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Karadağ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zorica Kovacevic, "Mültecilerin Avrupa yolculuklarına sorunsuz bir şekilde devam etmelerini sağlayacak hazırlıkları yapıyoruz." dedi.

Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdiç ise Avrupa Konseyi Başkanı Anne Brasseur ile gerçekleştirdiği görüşmede mülteci krizini de ele aldı. Zvizdiç bölgede yaşanan gelişmeleri dikkatle takip ettiklerini, ihtiyaç olması durumunda Bosna-Hersek devletinin mültecilerin AB ülkelerine geçişleri için yardımı esirgemeyeceklerini ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Mülteci krizi sebebiyle Karadağ da hazırlık yapmaya başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER