Mültecilerin muayene sırasında dil sorunu video bağlantılı tercümanla çözülecek


Hamburg'da mültecilerin sağlık muayeneleri sırasında dil sorunu yaşanmaması için temel tıp donanıma ek olarak, yüksek performanslı video bağlantılı tercüman sistemi olan 10 özel konteynır ile hizmet verilecek. Dorit ve Alexander Otto Vakfı'nın bağışladığı 50 dilde hizmet verecek sistem hem mültecilerin daha iyi sağlık hizmeti almasını hem de daya iyi uyum sağlamasını amaçlıyor.

Hamburg Sağlık Bakanı Cornelia Prüfer-Stocks özellikle sağlıkta dilin çok önemli olduğunu belirterek, "Doğru tedavi için hastalık ve hastalığın başlangıcı ve belirtileri hakkında bilgi doktorlar çok önemli. İlk mülteci kabul yerlerinde kullanılacak bu sistem sayesinde doktorlarımız dil engeli yaşamadan çalışabilecekler. Bu engelin kaldırılmasını sağlayan Dorit & Alexander OttoVakfı'na çok teşekkür ediyorum. Bağışçı çiftimizle birlikte bu sistemin kurulmasına katkı sağlayan diğer yardımseverlere de çok teşekkür ediyorum." dedi.

Mültecilere yardım konusunda duyarlı çok sayıda insan olduğuna işaret eden Prüfer-Stocks, "Hamburg'da mültecilere yardım yapan minnet duyulacak çok insan var. Bu kadar çok insanın mülteciler için fedakarlık yapması, ortaya çıkması çok etkileyici çok şaşırtıcı. Tıp konteynırları ise mülteciler için yapılanların bir başka örneği." ifadelerini kullandı.

Dorit & Alexander Otto Vakfı Başkanı Dorit Otto ise şu ifadeleri kullandı:

"Tıp konteynır akımı geçici tedavi saha koşullarına önemli bir optimizasyona yol açar. Yenilikçi tercüme sistemi ile mültecilerle daha iyi anlaşılacak, tedavi edilecek ve böylece daha hassas bir tıbbi teşhis edilmesine olanak verecek. Bu tür tıbbi projeler zaten vakfımızın merkezi konularından biridir" şeklinde konuştu. Dorit & Alexander Otto Vakfı'nın 900 Euro ile desteklediği 10 muayene konteynırlarına ek olarak ayrıca bekleme salonu olarak 10 ek konteynır kurulacak. Doktorlar muayene sırasında sadece bir düğmeye dokunarak 50 dilde bir tercüman ile bağlantı kurarak muayene akabinde tedavi yapabilecek. Her konteynır aynı anda iki hasta dolayısı ile videolu tercüman ile bağlantı yapılabilecek. Bundan sonraki ek masraflar ile birlikte tercümanlık ücretleri Hamburg Eyaleti tarafından karşılanacak."

Hamburg Sağlık Bakanı Cornelia Prüfer-Stocks, mültecilerin sağlık muayeneleri sırasında dil sorunu yaşanmaması için temel tıp donanıma ek olarak, yüksek performanslı video bağlantılı tercüman sistemi olan 10 özel konteynırın büyük kolaylık sağlayacağını söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Mültecilerin muayene sırasında dil sorunu video bağlantılı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER