Müslümanlar, paralel toplum değil


Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalye (KRV) Adalet Bakanı Thomas Kutschaty, Almanya'daki Müslümanlara paralel toplum ithamını kesin bir dille reddetti. Kutschaty, Müslümanların bu şekilde suçlanmasını haksızlık olarak değerlendirdi. Müslümanların büyük çoğunluğunun çok iyi uyum gösterdiklerini vurguladı.

Kutschaty konuşmasında ülkenin yeni bir göç yasasına ihtiyacı olduğunu ve bu yeni yasanın uyum kurallarının da belirlenmesi gerektiğini söyledi. Bakan Kutschaty şöyle devam etti: "Bizim öyle bir yasaya ihtiyacımız var ki, bununla dünyada bize gelmek isteyenlerden kimlere kapıları açtığımız belli olmalı."

SPD'li Bakan, yeni yasada kimlerin ilticasını kabul etmeyeceklerinin de çok net ifadelerle belli olmasını savunarak "Anayasamızı kabul etmeyenlerin Almanya'da geleceklerinin olamayacağı çok açık olmalı." dedi. Bu fikrini açıklayan Kutschaty "Burada kalacak olan insanlar da çok net bir şekilde anlamalı ki, bizim dünyaya açık, toleranslı anlayışımız için buraya geliyorlarsa bizim değerlerimizi de kabullenmek zorundalar." diye konuştu.

Almanya'nın kalifiye eleman sıkıntısını tekrarlayan genç SPD'li siyasetçi, mültecilerin bir şans olduğunu, bu şansı değerlendirmek için eyaletteki mültecilere vatandaşlıkla ilgili temel hukuk derslerinin verileceğini dillendirdi. Bununla KRV hükümeti, gelen mültecilerin bilinçlendirilerek yasal sınırlar içerisinde kalmalarını sağlamayı amaçlıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Müslümanlar, paralel toplum değil Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER