Necla Nine bez bebek yaparak geçimini sağlıyor

Necla Nine bez bebek yaparak geçimini sağlıyor

Aydın'ın Söke ilçesi Güllübahçe Mahallesi'nde oturan 54 yaşındaki Necla Albayrak, el işleri yapıp satarak geçiniyor. Mahallelerinde Söke Belediyesi'nin açtığı kursa giderek becerilerini arttıran Albayrak'ın yaptığı bez bebekler, el oyaları ve patikler büyük ilgi görüyor.

Eşiyle birlikte Güllübahçe'de yaşadıklarını belirten Necla Albayrak, yaptığı işle zaman geçirme ve gelir sağlamanın yanında psikolojik olarak da rahatladığını söyledi. El işine başlamadan önce dokuz yıl psikolojik tedavi gördüğünü ve ilaç kullandığını anlatarak, "Söke Belediyesi, mahallemize kurs açtı. İki hocamız bize öğretiyor. Kursta boyama yapıyoruz, dikiş dikiyoruz, bebekler yapıyoruz, el işleri yapıyoruz. Ben de el emeğimle kendi yeteneklerimle bez bebek yapıyorum. Bez bebekleri kendim tasarladım. Bunları satıyorum. Bunlardan elde ettiğimiz gelirle eşimle birlikte masraflarımızı çıkarıyorum." dedi.

Kursta el işi yaparak rahatladığını ve artık psikolojik tedavi için verilen ilaçları kullanmayı bıraktığını belirten Albayrak, "Bu iş bizi rahatlatıyor. Kurslar sayesinde rahatladık. Daha önceden psikolojik tedavi görüyordum. Bu kurstan sonra artık ilaç kullanmıyorum. Bez bebeklerimiz için kullandığımız malzemelerin hepsi bizim. Zor şartlar altında yapıyoruz. Bir bebek, ortalama dört günde, hep el emeği göz nuruyla yapılıyor. Eskiden bez bebekler meşhurdu, şimdi o kadar değil ama yine de bilenler alıyor. Bunların yanında patik yapıyorum, çok ilgi görüyor. Yöresel örneklerle yaptığımız iğne oyalarım var. Bu işi yaparak hem sağlığımı kazanıyorum hem de evimin ihtiyaçlarını karşılıyorum." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Necla Nine bez bebek yaparak geçimini sağlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER