Opera sanatçısı Simge Büyükedes üniversite öğrencileriyle bir araya geldi

Opera sanatçısı Simge Büyükedes üniversite öğrencileriyle bir araya geldi

Dünya opera arenasında Türkiye'yi başarıyla temsil eden Simge Büyükedes, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı Opera-Şan Anasanat Dalı Başkanı Öğretim Görevlisi Levent Ayan'ın davetlisi olarak Adana'ya geldi.

Halen İtalya'nın Milano kentindeki La Scala Operası'nda çalışmalarını sürdüren Simge Büyükedes'in katılımı ile Çukurova Üniversitesi'nde Opera Workshop etkinliği düzenlendi. Etkinlik, Belcanto sanatının inceliklerine yakından şahit olmak isteyen Opera-Şan Anasanat Dalı öğrencileri için büyük bir fırsat oldu. Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera-Şan öğrencilerinin de yoğun ilgi gösterdiği programda genç sanatçılar bir de şan konseri düzenledi.

Opera Workshop etkinliği ile ilgili bilgi veren ÇÜ Devlet Konservatuvarı Opera-Şan Anasanat Dalı Başkanı Levent Ayan, şunları söyledi: "Davetimizi kırmayıp İtalya'dan Adana'ya konservatuvarımıza Opera-Şan Workshop etkinliği için gelen Simge Büyükedes başta olmak üzere Adana ve Mersin konservatuvarlarından katılan tüm Opera-Şan öğrencilerimize, korrepetitörlerimiz Vania Batchvarova, Bahar Nartürk ve Didem Önal'a ve bu etkinliğe Mersin'den destek veren değerli meslektaşım Gülşah Küçüksüslü Uygur'a çok teşekkür ederim. Üç gün boyunca günde ortalama 7-8 saat süren yorucu, fakat çok faydalı bir çalışma oldu. Çalışmanın sonunda genç sanatçılar bir de konser verdiler. Konserin sonunda da Simge'yi dinlemek çok keyifliydi."
CİHAN
<< Önceki Haber Opera sanatçısı Simge Büyükedes üniversite öğrencileriyle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER