Nevşehir'de 64 okula 320 bin lira destek


Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 64 okul, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'na (TÜBİTAK) yaptıkları proje başvurularıyla 320 bin lira mali destek almaya hak kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında, 'TÜBİTAK Tarafından Desteklenen Bilim Fuarlarına Dair İşbirliği Protokolü' kapsamında bilim fuarları gerçekleştiriliyor. Nevşehir'den bu kapsamda 64 okul, TÜBİTAK'a sundukları projelerin kabul edilmesi sayesinde 5'er bin TL'lik destekten faydalanacak.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları ile 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin eğitim ve öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanıyor. Bilim Fuarları Destekleme Programı çerçevesinde yapılan başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 2015-2016 Eğitim-Öğretim döneminde Nevşehir'den toplam 64 okul desteklenmeye hak kazanmıştır. Bu kapsamda okullara, düzenleyecekleri bilim fuarları kapsamında TÜBİTAK tarafından toplam 320 bin TL destek sağlanacak." denildi. CİHAN
<< Önceki Haber Nevşehir'de 64 okula 320 bin lira destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER