Noel tatiline karsız giren İsviçre Alpleri alternatif arayışında


Hava sıcaklıklarının yüksek olması Noel tatili gibi kayak sezonunun en önemli döneminde İsviçre Alplerinde büyük bir sorun oluşturuyor. Pek çok kayak merkezi yapay kar kullanarak bazı pistlerini hizmete soksa da birçok yer farklı aktiviteler ile kayak için gelen misafirlerini meşgul etmenin yolunu arıyor.

Dünyanın en önemli kayak merkezlerine ev sahipliği yapan İsviçre Alpleri, bu yıl henüz yağmayan kar sebebi ile beklentilerinin çok altında bir tatil sezonu geçiriyor. Hemen hemen birçok kayak merkezi yüzde 50 kapasite ile genellikle dağların yüksek tepelerinde bulunan pistlerini aktif hale getirebildi.

Kayak merkezlerinin bulunduğu köylerde ve buraya yakın noktalardaki pistlerin büyük çoğunluğu kar olmadığı için hizmete sokulamıyor. Bir veya iki kilometre mesafeli alanlarda ise çocuklar ve kayağa yeni başlayan kişiler için yapay kardan hazırlanan, geniş olmayan pistlerde de olsa turistler kayak yapmaya çalışıyor.

TURİZMCİLER FARKLI ARAYIŞLARDA

Aralık ayı sonunda 10 dereceyi bulan hava sıcaklığı ile farklı bir sonbahar havası yaşanan dağ köylerinde turizmciler yeni arayışlara yöneldi. Birçok kayak merkezindeki paten pistlinin hiç olmadığı kadar rağbet gördüğünü ifade eden turizm çalışanları, bahar ve yaz mevsimlerinde olduğu gibi yamaç paraşütü, golf ve dağ yürüyüşü organizasyonları ile kayak için gelen misafirlerini tatil döneminde meşgul etmeye çalıştıklarını anlattı. Turistler ise Aralık ayında ilk defa golf oynadıklarını, fakat tatillerinden memnun olduklarını ifade etti.

Kayak pistlerinin birçoğunu hizmete açamayan işletme sahipleri ise ilk defa yılın en yüksek sezonunda kampanya düzenliyor. Günlük 40 ilâ 60 İsviçre Frangı arası değişen teleferik ücretlerine birçok yerde yüzde 20 ilâ 50 arasında indirim uygulanıyor. 9 yaşına kadar olan çocuklardan ücret alınmıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Noel tatiline karsız giren İsviçre Alpleri alternatif... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER