Su, elektrik ve gaz sayaçlarının tamir ve ayar ücretleri yenilendi


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Ölçüler ve Ayar Kanunu uyarınca su, elektrik ve gaz sayaçlarının tamir ve ayar ücretlerini belirleyen yeni tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Ücretler ölçü aletinin cinsine göre 3.9 lira ile 293,1 lira arasında değişiyor.

01 Ocak 2016 gününden itibaren yürürlüğe girecek tebliğe göre; muayenesi sonucunda reddedilen sayaçlar için hiçbir ücret talep edilmeyecek. Ücret tarifesinin, tamir ve ayar istasyonlarında kolayca görülebilecek bir yere asılması zorunlu. Tarifede belirtilen ücretlerin üstünde ücret talep eden veya alanlar hakkında Ölçüler ve Ayar Kanunu'nun 15. maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi hükmü uyarınca işlem yapılacak.

ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETLERİNDEN ALINACAK MUAYENE VE DAMGALAMA ÜCRETLERİ YENİLENDİ

Yine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ölçü ve ölçü aletlerinden alınacak muayene ve damgalama ücret yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Ücretler, ölçü aletinin cinsine göre 39 kuruş ile 399,2 lira arasında değişiyor.

Uzunluk, alan, hacim, ağırlık ölçüleri, tartı aletleri, areometreler, hububat muayene aletleri, elektrik, su ve gaz sayaçları, su haricindeki sıvıların ölçüm sistemleri, su satış pompaları, taksimetreler, naklimetreler, akım ve gerilim ölçü transformatörleri, egzoz gazı ölçme cihazları, takograf cihazları, motorlu taşıt lastiklerinin hava basıncı ölçümünde kullanılan cihazlar, sıkıştırılmış ve sıvılaştırılmış doğalgaz sayaçları, sıvıların veya gazların kütlesel ölçümünü yapan sistemler ile demiryolu yük ve sarnıçlı vagonlarının ilk, periyodik ve stok muayeneleri sonunda damgalanan veya damga yerine belge verilenler ile elektrik, su ve gaz sayaçları tamir ve ayar istasyonlarının ilk ve periyodik muayenelerinden alınacak ücretleri kapsayan yönetmelikle ölçü ve ölçü aletlerinden alınan muayene ve damgalama ücretleri yeniden düzenlendi.
CİHAN
<< Önceki Haber Su, elektrik ve gaz sayaçlarının tamir ve ayar ücretleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER