Öğrenciler, 'Tabiat Dersi'nin ilk dersini Kuşcenneti'nde yaptı

Öğrenciler, 'Tabiat Dersi'nin ilk dersini Kuşcenneti'nde yaptı

Birçok Avrupa ülkesinde uygulanan açık alanda eğitim projesi Türkiye'de yalnızca Samsun'da hayata geçirildi.

Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) arasında imzalanan 'Tabiatta Ders Var' ve 'Toprağa İlk Adım' projeleri kapsamında öğrenciler Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ne giderek tabiatla iç içe ilk derslerini işledi. Öğrencileri ilk derslerinde Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da yalnız bırakmadı.

Proje ile ilgili olarak gazetecilere açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Yaradanın yarattıklarının mutlaka bir yaratılış nedeni olduğunu, her yaratılmışın bu büyük tabitatın bir parçası olduğunu anlatmaya dönük olan uygulamalı tabiat bilgisi dersine Büyükşehir Belediyesi olarak destek olmaya çalışıyoruz. Görerek öğrenmek, çocuklarımızın bilinçlerini olumlu yönde etkiliyor. Ayrıca Kızılırmak Kuş Cenneti'ni ziyaret eden, burada ders alan çocuklarımızın hepsi akşam eve gittiklerinde annelerine, babalarına, bu doğal zenginlikleri, doğanın bize bahşettiği bu güzel potansiyeli anlatıyor ve buranın farkındalığı dilden dile dolaşarak artıyor." diye konuştu.

Samsun Valisi İbrahim Şahin de öğrencilerin tabiatla iç içe olduklarında dersleri daha iyi anlayacaklarını söyledi.

BAŞKAN YILMAZ BU KEZ KENDİSİ KUŞLARI FOTOĞRAFLADI

Konuşmalar sonrasında öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Yılmaz, fotoğraf makinesini eline alarak kuşları fotoğrafladı. CİHAN
<< Önceki Haber Öğrenciler, 'Tabiat Dersi'nin ilk dersini Kuşcenneti'nde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER