Pakistan Dışişleri Bakanı: Hindistan'la ilk ilişkilerde çok gelişme beklenmemeli


Pakistan Dışişleri Bakanı Sertaj Aziz, Pakistan radyosuna verdiği mülakatta Hindistan ile ilişkiler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aziz, 10 yılı aşkın süredir ilk kez bir Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin ülkeyi ziyaret etmesi ile ilgili "Pakistan-Hindistan ilişkilerinin ilk aşamalarında çok ciddi gelişmeler beklenmemelidir." dedi.

Önceki gün Hindistan Başbakanı Modi Pakistan'ın Lahor şehrine gelmiş Pakistanlı mevkidaşı Navaz Şerif ile görüşmüştü. Sürpriz ziyaretin iki ülke arasında yeni gelişmelere gebe olduğu belirtilirken, Dışişleri Bakanı Aziz, ilk aşamalarda fazla gelişme beklenmemesi gerektiğini söyledi.

İki ülke arasında diyalog süreci dahil bütün meselelelerin konuşulacağını ifade eden Aziz, müzakerelerin başlangıçta tansiyonu düşürme doğrultusunda olacağını ve sınırdaki gerginliğin sonlandırılarak bölge halkına yardımların yapılmasının planlandığını söyledi.

İki eski düşman ülke, 2013 yılında "Kontrol Çizgisi" olarak adlandırılan sınır bölgesi için ateşkes imzalamıştı. Askeri yetkililer tarafından imzalanan anlaşmada karşılıklı barış ve diyalog sürecinin başlaması amaçlanmıştı. 2013 yılında ateşkes birçok kez çiğnenirken Modi'nin başbakan seçilmesinin ardından sınırda yaşanan çatışmlarda, iki ülke onlarca kayıp vermiş; İslamabad ve Yeni delhi arasında tansiyon yükselmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Pakistan Dışişleri Bakanı: Hindistan'la ilk ilişkilerde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER