Patlamada hayatını kaybeden Kürklü, toprağa verildi


Ankara'daki tren garı kavşağında iki büyük patlamada hayatını kaybeden Metin Kürklü (53), bugün memleketi Amasya'da toprağa verildi.

Metin Kürklü ve arkadaşları Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından çağrısı yapılan 'Emek Barış Demokrasi Mitingi'ne katılmak üzere Amasya'dan Ankara'ya gitmişti.

Emek Barış Demokrasi Mitingi'nin başladığı sabah saatlerinde meydana gelen patlamada Amasya'nın Merzifon ilçesinde mitinge katılan Kürklü olay yerinde hayatını kaybetti. Kürklü'nün cenazesi memleketi Amasya'nın Merzifon ilçesinde getirildi. Merzifon Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Kürklü'nün cenazesi kent mezarlığına defnedildi.

'İSTİFA EDECEK MİSİNİZ? SORUSUNA GÜLEREK CEVAP VERENLER EN AZ FAİLLER KADAR SUÇLUDUR'

Ankara'daki mitinge beraber gittiğini belirten Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Merzifon Temsilcisi Recep Karabek, barış için gittikleri mitinge barışı istemeyenlerin oluşturduğu provokasyonla bombalama eylemi sonrasında arkadaşının hayatını kaybettiğini söyledi. En son açıklana rakamlarda 128 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Karabek, "Barış mücadelesinin zor olduğunu biliyoruz. Ama biz en zor anlarda bile inadına 'Barış' diye bir kitleyiz. Bizler yine ne kadar mağdur olsak ta, ne kadar canlarımızı yitirsek te inadına 'Barış' diyoruz." dedi.
Olayın faillerini kimler olduğunu iyi bildiklerini iddia eden Karabek, "Önlem almayanlar, halen politik çıkarlar peşinde olanlar, biz canlarımızı kaybederken 'İstifa edecek misiniz?' sorusuna gülerek cevap verenler en az failler kadar suçludur. Biz yine kaldığımız yerden devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Cenaze törenine katılan CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer ise yaşananların terör saldırısı olmakta öte devletin acizliğinin ve Başkent Ankara'da güvenliğin olmadığının göstergesi olduğunu söyledi. Yaşanan olayı Suruç'ta yaşanan patlama olayına benzeten Tuncer, "Suruç'ta basın açıklaması yapmak isteyen gençlerimizin bulunduğu alanda hiçbir resmi güvenlik görevlisi bulunmamaktaydı. Maalesef aynı durum burada da karşımıza çıkmıştır. Suruç'ta yaşanan patlamada insanlarımız can havliyle çevreye kaçışırken, olay yerine gelen resmi giyimli polisler kaçışan halkın üzerine biber gazı sıkmıştır. Maalesef aynı olay burada da olmuştur." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Patlamada hayatını kaybeden Kürklü, toprağa verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER